Mergi direct la conținut »
Polițiștii locali din Cluj, monitorizați cu camere. Emil Boc: „Să nu mai stea pe telefon, la cafele, pe terase!”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Polițiștii locali din Cluj, monitorizați cu camere. Emil Boc: „Să nu mai stea pe telefon, la cafele, pe terase!”

Polițiștii locali din Cluj, monitorizați cu camere. Emil Boc: „Să nu mai stea pe telefon, la cafele, pe terase!”

Polițiștii locali din Cluj-Napoca vor purta camere corporale din această toamnă, iar primarul Emil Boc a spus că acestea îi vor proteja în cazul unor agresiuni, dar le vor monitoriza și activitatea. Camerele vor sta deschise pe durata întregii ture de opt ore iar șefii vor analiza înregistrările pentru a vedea cum interacționează cu oamenii. În acest mod nu-și vor mai pierde vremea pe la „cafele” a spus Boc.

De Mihai Niculescu,

Primăria din Cluj-Napoca are deja în bugetul local o sumă în acest sens.

„Vreau să știți că am alocat bani în Buget pentru a achiziționa camere video portabile pe care le vor purta ofițerii de Poliție Locală tot timpul când sunt în serviciul funcțiunii în oraș. Vor avea camere video și vom înregistra 8 ore ce au făcut, ce au discutat cu cetățenii. Îi protejează și pe ei, dacă sunt agresați, dar în primul rând mă interesează să aibă o atitudine bazată pe lege. Opt ore să fie în serviciul comunității, nu să dea telefoane personale sau să stea la cafele pe terase!”, a spus Emil Boc, la un post de radio local, potrivit monitorulcj.ro.

De asemenea,șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Ion Rus i-a propus primarului să caute soluții financiare ca proiectul să fie implementat și la agenții Poliției Naționale. Momentan, camerele portabile vor fi aplicate, din doar agenților de la Poliția Locală, a promis primarul Boc

Close
Închide
  Close