Mergi direct la conținut »
Polițistul care s-a implicat în campania "Fără penali", despre cazul Caracal: „Au rămas niște practici din alea comuniste, milițienești: încerci s-o dregi! Nu merge așa!“
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Polițistul care s-a implicat în campania "Fără penali", despre cazul Caracal: „Au rămas niște practici din alea comuniste, milițienești: încerci s-o dregi! Nu merge așa!“

Polițistul care s-a implicat în campania „Fără penali”, despre cazul Caracal: „Au rămas niște practici din alea comuniste, milițienești: încerci s-o dregi! Nu merge așa!“

Radu Duțu, polițistul de 31 de ani din București care anul trecut a fost sancționat după ce s-a implicat în campania "Fără penali în funcții publice", a vorbit - într-un intervu pentru Recorder - despre atmosfera din Poliție, acum, după ce dosarul Caracal începe să iasă din zona emoției naționale și să fie uitat.

La suprafață, toată lumea, de la premier până la ultimul șef de post, a afirmat nevoia reformei instituționale. În realitate, însă, sușține Radu Duțu, atmosfera este una de relaxare.

Radu Duțu, despre cazul Caracal, pentru Recorder:

Radu Duțu precizează că, în opinia sa, în cazul crimelor de la Caracal lucrurile deja au început să se relaxeze, lumea uită și ușor-ușor se revine la ce era înainte și pare că nimic nu se schimbă.

„Omul ce zice? N-a făcut Poliția nimic, a murit fata aia… putea fi salvată. Într-adevăr, e o pată rușionoasă pe imaginea instituției. Trebuie să învățăm din greșelile astea, să facem niște schimbări, nu doar să ne facem că facem schimbări”

Radu Duțu, pentru Recorder:

Acesta a mai afirmat că, de când este el în sistem (șase luni și jumătate), de câte ori au fost situații tensionate și s-a pus presiune pe Poliție… totul „mergea ceas”, o săptămâna, două, trei, până trecea evenimentul și după aia gata.

E ceva românesc! Cred că au rămas niște practici din alea comuniste, milițienești… încerci s-o dregi! Nu merge așa!

Radu Duțu:

La noi se cosmetizează totul, să pâră că e toul în regulă… statistici, performanțe, note de 9 și 10 la evaluări. Să fim serioși! Despre ce vorbim?

Desprea pactizarea polițiștilor cu infractorii

De la nivel său de polițist în uniformă care patrulează pe străzile din București, Radu Duțu mai vorbește despre ce înseamnă complicitatea agentului de poliție cu un interlop.

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte

„Oamenii aia (infractorii-n.r.) nu dau o informație pe gratis. Părerea mea e că, dacă ești un polițist bun, obții o informație fără că informatorul să își dea seamă de asta. Sunt niște subtilități. Mie mi se pare că, la un moment dat, omul ăla îi va cere ceva la schimb (polițistului-n.r).

Radu Duțu:

Anul trecut, Radu Duțu a mers la serviciu în luna iulie purtând banderola campaniei „Fără penali în funcții publice” și s-a implicat activ în strângerea de semnături pentru inițiativă a fost sancționat pentru gestul său.

Polițistul a detaliat într-o postare pe pagina sa de Facebook, că, în ziua în care a purtat banderola la serviciu, a fost trimis acasă de superiori, însă a refuzat să plece, după ce superiorii săi au cerut ca bărbatul să fie consultat de psiholog, înlocuit cu un alt coleg de serviciu și dezarmat.

Când Radu Duțu a făcut o petiție în care a cerut să i se comunice legile pe care le-a încălcat și în baza cărora a fost sancționat, a primit un răspuns ambiguu și neconvingător.

FOTO: Facebook.com

Close
Închide
  Close