Marinela Voivozeanu este proaspăt inginer agricol și, de câteva luni, ocupă funcția de manager la Biblioteca județeană din Călărași. Ea este și președintă a organizației locale de femei PSD, iar de marți, 4 aprilie, ar trebui să se prezinte la noul loc de muncă pentru care a fost desemnată de Ministerul Economiei – administrator al Șantierului Naval 2 Mai – Mangalia.

„N-am ştiut nimic. Nici nu m-a întrebat cineva. Numirea era deja făcută când am aflat. Eu nu ştiu ce înseamnă activitatea şantierului naval şi de asta am spus că este posibil nici să nu dau curs acestei propuneri”, declară Marinela Voivozeanu într-un interviu pentru Libertatea.

Cum a ajuns să fie desemnată în conducerea unei societăți comerciale de o asemenea anvergură, peste 1.300 de angajați specializați în construcția de nave de mare tonaj, fără niciun fel de experiență în domeniu?

INTERVIU. Șefa de organizație PSD, numită în conducerea Șantierului Naval 2 Mai, spune că nu a întrebat-o nimeni înainte să fie pusă în funcție: „Eu nu ştiu ce înseamnă activitatea şantierului naval”
Șantierului Naval 2 Mai – Mangalia

Lidera organizației județene de femei PSD Călărași recunoaște că nu știe. Spune că liderul filialei a mers la București cu niște CV-uri „pentru a ne promova”, apoi a aflat de la cineva că s-a publicat ordinul de numire.

Luată prin surprindere: „Mă gândeam că poate e ceva pe educaţie”

Și nu mică i-a fost supriza, spune Marinela Voivozeanu. 

„Apăruse acel ordin de ministru N-am ştiut. Mă gândeam că poate e ceva pe educaţie, pe cultură. Eu sunt şi directoarea bibliotecii de la Călăraşi şi facem acţiuni frumoase şi cu copiii. 

N-am ştiut nimic! N-am vrut eu să ajung la Şantierul Naval. Departe de mine lucrul ăsta!

Marinela Voivozeanu:

Șantierul Naval 2 Mai are ca acţionar majoritar statul român prin Ministerul Economiei.

Ordinul poartă semnătura ministrului PSD al Economiei, Florin Spătaru. Libertatea i-a solicitat un punct de vedere încă de sâmbătă. Fără succes până la această oră.

INTERVIU. Șefa de organizație PSD, numită în conducerea Șantierului Naval 2 Mai, spune că nu a întrebat-o nimeni înainte să fie pusă în funcție: „Eu nu ştiu ce înseamnă activitatea şantierului naval”
Ministrul Economiei, Florin Spataru. Foto: Hepta
„Rușii și-au doborât propriul avion”. O aeronavă militară rusă s-a prăbușit în Crimeea. Imagini cu momentul în care avionul cade în mare- VIDEO
Recomandări
„Rușii și-au doborât propriul avion”. O aeronavă militară rusă s-a prăbușit în Crimeea. Imagini cu momentul în care avionul cade în mare- VIDEO

Ziarul a cerut un punct de vedere şi din partea preşedintelui PSD Călăraşi, Vasile Iliuţă. „Sunt într-o călătorie în Italia, într-o şedinţă, vă rog să reveniţi mâine“, a declarat duminică Iliuță.

Iată interviul integral acordat de Marinela Voivozeanu pentru Libertatea:

„Cine m-a selectat acolo nu ştiu”

Libertatea: Cum aţi ajuns să fiţi numită la conducerea Şantierului Naval 2 Mai?
Marinela Voivozeanu: Preşedintele organizației județene (Vasile Iliuţă, președintele PSD Călărași – n.r.) a mers cu mai multe CV-uri la Bucureşti pentru a ne promova. Eu n-am ştiut că ajung acolo. Nici dumnealui n-a spus: „Marinela trebuie să ajungă într-un anume consiliu de administraţie”. Doar s-au dat nişte CV-uri. 

Cine m-a selectat acolo nu ştiu. Şi nici nu e problema mea cine m-a selectat la şantier. Criteriile sunt ale ministerului, pentru că există un ordin de ministru. Nu ştiu dacă mă voi duce, pentru că, deocamdată, nu le-am dat niciun răspuns domnilor. Probabil că nu mă voi duce…

„Nimeni nu m-a sunat să-mi ceară un punct de vedere”

– Marţi ar fi prima zi de muncă…
Da, chiar am vorbit cu doamna secretar de acolo, m-a rugat să nu mă răzgândesc şi să merg. Dar e vorba de funcţia de administrator provizoriu. Nu am dat concurs pe aşa ceva, nu ştiu dacă voi rămâne acolo, nu ştiu nici dacă mă voi duce. 

Cum încearcă avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de pedeapsa la 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”
Recomandări
Cum încearcă avocații lui Mario Iorgulescu să-l scape de pedeapsa la 13 ani de închisoare. „Suferă de leziuni cerebrale din copilărie”

E prea mult pentru mine acest linşaj mediatic – şi nimeni nu m-a sunat să-mi ceară un punct de vedere. Încă o dată spun, nu mă disculp. Eu ştiu ce sunt şi cum sunt..

„Dumnealui a plecat cu nişte CV-uri la Bucureşti”

– Dar cum adică s-au dat nişte CV-uri la Bucureşti?
Dar nu sunt singura! Nu numai Călăraşiul face aşa. Toate organizaţiile din ţară propun oameni din teritoriu pentru a fi promovaţi în consilii de administraţie sau unde se poate: ministru-secretar de stat, secretar de stat etc. Deci, dumnealui (Vasile Iliuţă, n.r.) a plecat cu nişte CV-uri la Bucureşti. Nu doar cu al meu. Şi după aceea am fost selectată…

– Deci nu ştiaţi de numirea asta?
Eu ştiam că CV-ul meu a plecat către Bucureşti. Şi, încă o dată, nu e doar CV-ul meu, ci şi al altor colegi de aici, din Călăraşi. Şi nu se întâmplă doar în Călăraşi această promovare a tinerilor sau a oamenilor care sunt angrenaţi în munca de partid. Ci peste tot în ţară! 

Acum, că m-au selectat pentru Şantierul Naval, nimeni n-a ştiut aşa ceva. Nici nu m-a întrebat cineva. Numirea era deja făcută când am aflat.

– Deci dumneavoastră nu ştiaţi unde aţi putea fi numită?
Nu ştia nici dumnealui, nu ştiam nici eu. Deci, doar a plecat cu CV-ul acolo. Dacă eu am întrunit anumite criterii, nu ştiu. Pentru că nu noi am selectat aşa ceva. Am fost selectaţi de Bucureşti. Pe mine m-a sunat cineva şi mi-a spus: „Uite ce-a apărut!”. 

Apăruse acel ordin de ministru (ordinul de numire semnat de ministrul Economiei, Florin Spătaru, n.r.). N-am ştiut. Mă gândeam că poate e ceva pe educaţie, pe cultură. Eu sunt şi directoarea bibliotecii de la Călăraşi şi facem acţiuni frumoase şi cu copiii. M-am gândit că pe zona asta m-aş plia pe ceva la Bucureşti, să pot să-mi aduc şi eu aportul cu ce ştiu. 

N-am ştiut nimic! N-am vrut eu să ajung la Şantierul Naval. Departe de mine lucrul ăsta! Nimeni n-a ştiut.

„Eu nu ştiu ce înseamnă activitatea şantierului naval”

– În ordinul de ministru scrie că sunteți inginer agricol. Când aţi finalizat studiile?
Anul trecut. Dar, din cauza unor probleme, nu am putut merge şi pentru a-mi efectua studiile…

– Vreți să spuneți că ați studiat la fără frecvență?
Da. Am fost la Călăraşi, la filiala USAMV (Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară) de aici. Am tot mers aşa aproape şase ani… cu tot felul de probleme. Şi tot am amânat această licenţă.

– Deci dumneavoastră nu aveţi nicio legătură profesională cu activitatea şantierului de la 2 Mai…

Dacă mă duc către o funcţie în care sunt promovată de către colegii mei de partid, înseamnă că şi trebuie să performez acolo. Or, eu nu ştiu ce înseamnă activitatea şantierului naval şi de asta am spus că este posibil nici să nu dau curs acestei propuneri.

Ce scrie în CV-ul Marinelei Voivozeanu

Pe site-ul Șantierului Naval 2 Mai-Mangalia a fost publicat CV-ul Marinelei Voivozeanu, care , la 24 martie, a fost desemnată administrator provizoriu, în urma şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Şantierului Naval 2 Mai SA.

Are 46 de ani și o îndelungată carieră de ziarist în presa din Călărași. În 2014 devine secretar la organizația județeană PSD Călărași.

Din 2015, face în paralel Facultatea de Management și Inginerie Agricultură. Obține diploma de inginer în 2022.

Începând cu 2017 a activat în cadrul Consiliului Județean Călărași.

Între 2021 și 2022 a fost directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuţă, care este și liderul organizației locale a PSD.

La finalul anului trecut a devenit manager la Biblioteca Județeană Călărași, funcție pe care o deține și în prezent.

CVmembriCA2023 (1)

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (19)

Nexus   •   04.04.2023, 11:37

Mizerie cu M.........marca inregistarata PSD(partdidulsalvatidetinutii)se aplic asi la altii fara suparare.

DoruSDD   •   04.04.2023, 00:06

Aceasta este mostenirea pe care ne-a lasat-o comunismul. Au ingropat destinul a milioane de oameni si multe generatii. Comunismul este in inima celor care ne conduc. Acestia preiau ideile comuniste si le transmit mai departe celor care urmeaza sa vina la putere si tot asa. Cand oare vom scapa de tot calvarul comunist? Cand vom putea sa ajungem sa fim cinstiti si buni? Eu fac parte din generatiile de dupa 89, dar am trait comunismul si il traiesc astazi la fel ca parintii mei. Nu duc lipsa de blugi si portocale, dar duc lipsa de educatie, lipsa de civilizatie, lipsa de posibilitati de dezvoltare...lipsuri si iar lipsuri. Din ce cauza? Din cauza acestor scursuri de comunisti care tot renasc. Comunismul a ajuns o patima, un stil de viata pe care nu il simt cei care sunt sub influenta ei. Ce ne facem?

fany   •   03.04.2023, 15:41

Faceți foarte bine, doamnă ca vă gândiți să refuzați acest post. Cu bună știință v-au numit acolo, tocmai pentru că nu aveți legătură cu domeniul respectiv. Se pregătește probabil un "tun" și dv. erați marioneta perfectă. Să nu acceptați în ruptul capului stimată doamnă dacă nu vreți să-i țineți de urăt Elenei Udrea la Tărgșor...

Vezi toate comentariile (19)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Amenda uriașă pe care trebuie să o plătească un român care stă la curte. Sub nicio formă n-ai voie să faci așa ceva
FANATIK.RO
Amenda uriașă pe care trebuie să o plătească un român care stă la curte. Sub nicio formă n-ai voie să faci așa ceva
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Libertateapentrufemei.ro
Mesajul Regelui Charles după ce nora sa, Kate Middleton, a anunțat că are cancer. Sunt trei cazuri de cancer la Casa Regală
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
GSP.RO
Șoc în tenis: Novak Djokovic s-a despărțit de omul alături de care a luat jumătate dintre Grand Slam-uri. Ce mesaj a avut sârbul
Orașul din România pe care vin să-l vadă mii de turiști străini. Bucureștiul nu mai e în topul preferințelor
FANATIK.RO
Orașul din România pe care vin să-l vadă mii de turiști străini. Bucureștiul nu mai e în topul preferințelor
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Știrileprotv.ro
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Unica.ro
Ce s-a aflat despre Liviu Moroiu de la 'Chefi la cuțite'. Bucătarul a refuzat cuțitul de aur de la chef Ștefan Popescu!
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Acuzat că a uitat limba română, Răducioiu spune adevărul din spatele episodului bizar: "Evident că lumea a rămas şocată. Nu am vrut să jignesc" | EXCLUSIV
"M-a înșelat. Mi-a luat casa!" Administratora unui bloc din Capitală, înjunghiată până la moarte de un vecin. Un martor a povestit șocat filmul crimei
Observatornews.ro
"M-a înșelat. Mi-a luat casa!" Administratora unui bloc din Capitală, înjunghiată până la moarte de un vecin. Un martor a povestit șocat filmul crimei
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
HOROSCOP
Horoscop 29 martie 2024. Săgetătorii au nevoie de o foarte bună organizare, în care interesele lor să fie pe primul loc, dar nu interesele imediate
RECOMANDĂRI