De Daniel Stanciu,

Iulian Rotariu a ars cei 522 km de ultramaraton în nouă etape și după un efort susținut a reușit să se claseze pe locul I, cu un timp total de 57 de ore, 6 minute şi 20 de secunde, fiind secondat de celălalt român înscris în competiţie, Andrei Gligor.

Reuşita lui Iulian reprezintă şi un record al întrecerii, botoşăneanul obţinând un timp cu 7 ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017. Rezultatul este de apreciat în condiţiile în care „The Track” a reprezentat cel mai greu concurs de anduranţă la care a participat vreodată  Rotariu.

În ultramaratonul „The Track” Australia concurenții au trebuit să își care singuri rucsacul, care conținea mâncarea, echipamentul obligatoriu și echipamentul personal. Cursa s-a ținut în Golful din Teritoriul de Nord al Australiei, o zonă cu un deșert necruțător.

Cu fiecare etapă parcursă creștea și altitudinea traseului. S-a trecut de la 30 de km de alergare în prima zi, la o altitudine de 700 de metri, la 137 de km de maraton în ultima zi, la o altitudine de 1.700 de metri.

Dintre cei 38 de concurenți înscriși, doar 18 au reușit să treacă linia de sosire. Patru au renunțat de la bun început, iar alți 16 nu au reușit să încheie cursa.

Victoria obţinută în ultramaratonul „The Track” reprezintă cel mai bun rezultat obţinut de Iulian Rotariu în concursurile de anduranţă, iar reuşita din Australia a fost prefigurată de o altă cursă fenomenală reuşită anul trecut în Antarctica, când pompierul botoșănean s-a clasat pe locul al II-lea, intrând în topul mondial „4 Deserts”.

În fapt, victoria din Australia este o încununare a eforturilor făcute de-a lungul anilor de Iulian, care a început să participe la astfel de competiţii din pasiune, el nefiind sportiv de performanţă.

De remarcat este faptul că plutonierul adjutant Iulian Rotariu a participat de fiecare dată în scop caritabil, el încercând să sprijine în acest mod activitatea „Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani”.

Rezultatele obținute la competițiile „4Deserts„ (250 km în șapte zile):
? „Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general
? „Atacama Crossing” – Chile, în octombrie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general
? „Sahara Race”, în mai 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general
? „Roving Race Patagonia, în noiembrie 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general),
? „The Last Desert” Antarctica, în noiembrie – decembrie 2018, locul II la general.

Citește și: Simona Halep, interviu amplu pentru revista Roland Garros. ”Sunt o femeie făcută să poarte blugi, bluze și adidași”

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte
HOROSCOP

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte