Mergi direct la conținut »
Ponta, despre devansarea votului la Codul Penal cu o zi: Dragnea i-a șantajat pe Vlase, Tudose și alți deputați PSD, amenințându-i că nu votează șeful SIE
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ponta, despre devansarea votului la Codul Penal cu o zi: Dragnea i-a șantajat pe Vlase, Tudose și alți deputați PSD, amenințându-i că nu votează șeful SIE

Ponta, despre devansarea votului la Codul Penal cu o zi: Dragnea i-a șantajat pe Vlase, Tudose și alți deputați PSD, amenințându-i că nu votează șeful SIE

Ponta, despre devansarea votului la Codul Penal, cu o zi. ”Dragnea i-a șantajat pe Vlase, Tudose și alți deputați PSD, amenințându-i că nu votează șeful SIE”, a scris fostul premier pe Facebook, miercuri. Ponta a precizat că a fost în imposibilitatea fizică să voteze, deoarece a avut Programul oficial aprobat de conducerea Camerei Deputaților care preciză foarte clar că sesiunea de vot final va fi joi 5 Iulie, dar că, dacă ar fi fost în Parlament, vota împotrivă. ”NU am votat azi modificările aduse Codului Penal-cred că am datoria să explic tuturor oamenilor raționali și echilibrați din România acesta poziție e mea ( și a colegilor mei din #ProRomania) / cei deja mințiți sau cumpărați de Propagandă nu cred că ascultă argumente-însă eu mă adresez celor mulți care vor să înțeleagă pe ce drum merge țara noastră/ deși aveam o justificare subiectivă să votez “pentru” ( am suferit direct abuzuri și am pierdut funcția de Premier din acesta cauza) am considerat încă o data că sunt ales în funcții publice că să îi reprezint pe cei care m-au votat ( nu să îmi rezolv problemele sau frustrările personale). În primul rând am fost în imposibilitate fizică să votez azi deoarece am avut Programul oficial aprobat de conducerea Camerei Deputaților care preciză foarte clar că sesiunea de vot final va fi Joi 5 Iulie”, a spus Ponta. El a menționat că, din acest motiv, și-a luat bilet de avion și mă întorc în țara în această seară.

De Valentina Postelnicu,

”Azi dimineață Liviu Dragnea a decis total neprocedural schimbarea zilei de vot pentru motivul dubios că în acest fel îi șantajează pe Gabriel Vlase, Mihai Tudose și alți deputați PSD care nu doreau să voteze Codul Penal ( amenințarea a fost că nu îl mai votează pe Vlase că director la SIE) / astfel în urmă unui șantaj mafiot deja obișnuit pentru “stilul Dragnea” am fost împiedicat și eu și alții să votăm. Dacă votul ar fi fost joi ( așa cum era în program) aș fi fost prezent și aș fi votat CONTRA”, a scris Victor Ponta.

El a explicat și de ce ar fi votat împotriva Codului Penal.

”Pe fond cred că erau necesare modificări ale Codului Penal pentru a pune în aplicare deciziile CCR și a reformula acele prevederi pe care procurori abuzivi ( gen Uncheselu, Portocală șamd) le-au folosit în mod distorsionat pentru a acuza “tintele politice” / ceea ce a ieșit însă azi din Cameră Deputaților este mult peste ( și uneori contra) acestui cadru normal de modificare. Nu primesc lecții de la slugile și spăgarii lui Dragnea despre abuzurile comise de procurori/ am petrecut 3 ani nevinovat pe băncile de la ÎCCJ , familia mea a fost direct afectată de aceste abuzuri și ne-am luptat cu legea în mână împotrivă lor / dar modificările făcute azi la Codul Penal nu au avut că scop îndreptarea acestor nedreptăți și împiedicarea lor pe viitor-ci doar să îl protejeze pe Liviu Dragnea și pe unii dintre “baronii” din politică, afaceri sau media care l-au sprijinit pe el în ultima perioadă doar din acest motiv pragmatic”, a precizat el.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

Ponta mai spune că, atunci când a considerat că Dragnea este nevinovat în Dosarul “Referendumului” a mers chiar în față judecătorilor și a spus acest lucru sub jurământ.

”Când procurorii lui Kovesi au interpretat abuziv și aberant infracțiunea de “abuz în serviciu” am spus public asta / conceptul de “foloase nepatrimoniale constând în simpatie politică ” inventat de unii din DNA este profund antidemocratic și stupid ( cum poți să faci politică dacă nu vrei să obții simpatia oamenilor ?!?!) / însă definiția data azi este total anormală și va proteja în practică mari abuzuri din partea celor aflați îm funcții executive. Într-o societate democratică procedurile sunt la fel de importante că și fondul. Cum poți să modifici radical un Cod Penal în 48 de ore ( “ziua că banditii”) devansând chiar și ziua de joi pe care chiar tu o decisesei și să spui că totul e ok? / din Decembrie 2016 de când PSD are majoritate parlamentară de ce nu a modificat Codul până la momentul condamnării lui Liviu Dragnea ? Dacă era achitat Dragnea mai există această grabă?”, a mai scris Ponta.

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul
Recomandări

Intervenţia jandarmilor la protestele din 10 august. Decizia oficială privind raportul

Codul penal, cu modificările controversate, a fost adoptat de Camera Deputaților, forul decizional în acest caz. Amendamentele se referă, printre altele, la redefinirea și dezincriminarea mai multor infracțiuni. Votul a fost dat cu o zi mai devreme decât ar fi trebuit.  PSD și ALDE n-ar fi reușit să adopte Codul penal fără sprijinul minorităților naționale.

Citește și: VIDEO / Reacția lui Liviu Dragnea, după ce Codul penal a fost adoptat: ”Nu vreau să plec ca prostul din această viață și funcție”

Close
Închide
  Close