De Valentina Postelnicu, Eli Driu (foto),

onta consideră că este „o nebunie” ca prim-ministrul Viorica Dăncilă să mai aştepte 44 de zile pentru a se prezenta în Parlament, deoarece în această perioadă nu se pot ţine şedinţe de Guvern, având în vedere absenţa mai multor miniştri.

„Nu, nu se poate 44 de zile. E o nebunie. E ceva ce nu a existat niciodată şi nu poate să existe, pentru că nu se pot ţine şedinţe de Guvern. Doamna Dăncilă nu înţelege şi nu cunoaşte, dar nu se pot ţine şedinţele de Guvern, nu are cine să semneze documentele. Nu au delegat cei trei miniştri demisionari nimănui. Dacă nu mă înşel, o să expire imediat şi interimatul la Interne. La Educaţie nu mai vorbesc. Nu există ministru, chiar dacă e ministrul Culturii, care girează. Dar începe anul şcolar luni şi nu avem ministru. Nu cred că s-a întâmplat vreodată aşa ceva”, a declarat deputatul, la Parlament.

El a apreciat că fiecare zi în care PSD rămâne la putere, fără susţinere parlamentară, afectează în mod negativ imaginea social-democraţilor.

Ponta a spus că PNL şi USR trebuie să facă un „acord de guvernare” şi a precizat că Pro România nu doreşte să intre într-o nouă formulă de Guvern.

El a menţionat că pentru PRO România cel mai important lucru este existenţa unui „guvern funcţional”.

„Guvern funcţional înseamnă ca doamna Dăncilă să vină – dacă poate mâine, poimâine, cât mai repede – să ceară votul pentru noul Guvern. Decizia noastră, o ştiţi foarte bine: nu vom vota restructurarea, în noua formulă a Guvernului Dăncilă. Şi, dacă nu are acest vot, atunci să găsim împreună soluţia să avem un guvern care să funcţioneze”, a precizat el.

Fostul prim-ministru a adăugat că îşi doreşte ca România să nu repete „greşeala gravă din 2009” şi în cel mult una – două săptămâni să existe un Executiv „care să se ocupe numai şi numai de guvernarea ţării”.

El a apreciat că România se află într-o perioadă de criză.

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat