MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Populaţia din şapte comune ale judeţului Bistriţa-Năsăud, avertizată prin Ro-Alert despre un nou cod roşu de inundaţii

Distribuie

Populaţia din şapte comune ale judeţului Bistriţa-Năsăud a primit, miercuri seara, prin sistemul Ro-Alert, avertizări privind un cod roşu de inundaţii valabil până joi dimineaţa, la ora 8:00, a informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Pentru locuitorii din trei dintre aceste comune – Şieu, Şieuţ şi Monor – este a doua avertizare primită pe telefoanele mobile într-un interval de două ore, viiturile formate în urma ploilor torenţiale afectând deja mai multe gospodării, informează Agerpres.

Celelalte comune intrate sub cod roşu de inundaţii sunt Mărişelu, Budacu de Jos, Cetate şi Dumitriţa, care au mai fost afectate de inundaţii şi în a doua jumătate a lunii mai.

Populaţia a fost avertizată să nu se apropie de cursurile de apă în această noapte.

„În contextul creşterilor de debite pe mai multe cursuri de apă, atragem atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. În cazul în care sesizează persoane aflate în pericol, cetăţenii trebuie să anunţe imediat echipajele de salvatori prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112. Totodată, recomandăm cetăţenilor să cureţe rigolele din apropierea locuinţei pentru facilitarea scurgerii normale a apei şi evitarea producerii unor acumulări în gospodării”, se arată în mesajul transmis de CJSU Bistriţa-Năsăud. 

Hidrologii au instituit miercuri seara un Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş, avertizarea fiind valabilă de la ora 22:30, până joi dimineaţa, la ora 8:00.

De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis miercuri seara mai multe avertizări cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Bistriţa-Năsăud, Mureş, Maramureş şi Hunedoara, valabile până joi dimineaţa.

Foto: Facebook / Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud


Reacția Departamentului pentru Situații de Urgență, în cazul pacientei cu arsuri grave, transportată cu ambulanța la Viena: drumul a costat familia 800 de lei. „Nu există o posibilitate de decontare legală a acestor cheltuieli”
Citește mai multe despre inundatii pe Libertatea.

Comentarii