De Mihai Niculescu,

Klaus Zellmer, președintele Porsche America de Nord, vorbește despre „zeci” de potențiali clienți care au arătat „un interes real” față de modelul electric care va fi scos de producătorul european, iar dinte aceștia, cei mai mulți deja dețin modele ale principalului concurent american, Tesla, arată CNBC.

„Ei au deja o Tesla, dar sunt determinați să încerce ceva nou. Suntem foarte fericiți să auzim asta” a declarat Zellmer pentru CNBC.

Producătorul german a fost uimit de interesul manifestat de posesorii de Tesla, care sunt cunoscuți pentru faptul că formează un grup închis „Suntem mirați să vedem clienții Tesla ca un potențial de business pentru viitor” a mai spus el.

În afară de Tesla, Porsche se „bate” cu producători care au scos deja variante electrice de autovehicule, precum Audi, BMW și Mercedes-Benz. Din posesorii de Porsche din SUA, cam jumătate și-au manifestat interesul pentru noul model electric, potrivit lui Zellmer, dar oficialul nu a dorit să vorbească despre numărul real al clienților interesați de Taycan, potrivit sursei citate.

Anterior, Porsche comunicase că la nivel global, 20.000 de persoane și-au manifestat interesul „real” față de viitorul model electric, achitând un avans sau vizitând un dealer auto, iar numărul acestora nu include persoanele care și-au lăsat datele online pentru a primi informații despre Porsche Taycan. Compania a refuzat să dezvăluie câte persoane s-au înregistrat pe site în acest scop.

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

Porsche se așteaptă, potrivit lui Zellmer, să obțină venituri suplimentare în SUA din vânzarea modelului său electric, care să mențină recordul de vânzări al companiei și în 2020. În octombrie, vânzările au crescut pe plan local cu 6,5%, în condițiile în care firma a comercializat 57.202 bucăți în 2018, în America.

„Când Taycan va ajunge în SUA, nu ne așteptăm decât la creșteri de venituri” a mai spus el.

Porsche, conform Zellmer, intenționează să-și folosească reputația, patrimoniul și experiența clienților pentru a-l diferenția pe Taycan de Tesla Model S și de alți concurenți.

Comparația dintre modelele Porsche și Tesla

âCele două modele concurente sunt foarte aproape ca dimensiuni și performanță, dar clienții vor plăti în plus pentru modelul premium de la Porsche, în condițiile în care concurența a produs modelul S începând din 2012.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

Prețul de pornire pentru Taycan începe de la 103.800 dolari pentru modelul de bază 4s iar modelul de top, Taycan Turbo S, va fi vândut cu 185.000 de dolari, în timp ce modelul S de la Tesla se vinde începând cu 99.990 dolari.

Ambele modele ale companiilor concurente ajung la 100 de kilometri la oră în mai puțin de trei secunde și au o viteză maximă constructivă de 256 de kilometri la oră.

Modelul S ar avea însă o autonomie a bateriei mai bună, de 595 de kilometri, în timp ce Taycan ar ajunge la 482 kilometri.

Sursa foto: Porsche

Citeşte şi:

Scandalul PISA a prins Guvernul Orban când tocmai anunțase de o lună desființarea Institutului de Științe ale Educației, care se ocupă de organizarea PISA în România!

Șoc în sportul românesc: cazul de dopaj de la Corona Brașov nu e unic în România! Alte sporturi și cluburi sunt suspecte

Două filme românești selecționate la festivalul Sundance: „Acasă” și „Colectiv”. Au aplicat 15.100 de filme, record anunțat de organizatori, și au fost acceptate 118

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"
GSP.RO

Simona Halep, despre retragerea din tenis: "Sincer, chiar am vorbit cu fratele meu despre asta"

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială
HOROSCOP

Horoscop 25 ianuarie 2020. Vărsătorii au parte de o zi specială