MENIU CAUTĂ

Prăbușirea avionului EgyptAir ar fi fost provocată de un iPhone din cabina piloților

Distribuie

Prăbușirea avionului EgyptAir ar fi fost provocată de un iPhone din cabina piloților, arată o anchetă efectuată de francezi și invocată de familiile victimelor care au dat în judecată giganul Apple și compania aeriană, scrie TMZ.

Supraîncălzirea dispozitivelor Apple a făcut ca avion EgyptAir care efectua zborul 804 Paris-Cairo să se prăbușească în 2016 în Marea Mediterană, susțin familiile victimelor, care au dat în judecată gigantul american și compania aeriană cerâd daune.

În urma accidentului aviatic din mai 2016, și-au pierdut viața 40 de egipteni, 15 cetățeni francezi și un britanic. Acum s-a aflat că mai multe victime susțin că accidentul a fost produs de supraîncălzirea unui iPhone 6S sau a unui iPad, pe care le avea copilotul. Acest dispozitiv ar fi produs un incendiu în cabina poloților, se arată în documentele depuse în instanță.

Ancheta principală în cazul accidentului a fost condusă de procurorii egipteni care au transmis dosarul procurorului general al țării din Cairo. Dar o investigație separată a francezilor a rămas blocată din cauza refuzului egiptenilor de a le pune anchetatorilor la dispoziție resturi și date brute din aparatele de înregistrare a cutiei negre a avionului.

Anchetatorii francezi iau în calcul trei posibile cauze ale accidentului: terorismul, un incendiu provocat de supraîncălzirea dispozitivelor mobile ale copilului, după ce a fost conectat într-o priză în cabina de pilotaj sau o defecțiune mecanică.


Citește și: ANALIZĂ | Revoluția fiscală a determinat creșterea primelor cu 68% în primul trimestru, dar salariile au scăzut cu 13%


Citește mai multe despre avion, egyptair și iphone pe Libertatea.

Comentarii