De Tiberiu Bujdei,

”Informațiile vehiculate în presă nu s-au confirmat. La nivelul localității Mironu din comuna Valea Moldovei au fost identificate 14 persoane de etnie rromă din care 12 adulți și doi minori care au venit din orașul Ferrara și regiunea Foggia care nu sunt din zonele afectate de coronavirus”, a spus prefectul.

El a arătat că a dispus, prin ordin al prefectului, deplasarea unei comisii mixte în comuna Valea Moldovei pentru a completa chestionare, pentru a se verifica din punct de vedere medical cele 14 persoane și pentru a lămuri toate aceste aspecte semnalate.

Cum se apără primarul. Spune că e în vârstă și că a greșit

În fața membrilor comisiei, primarul comunei s-a răzgândit: s-a apărat spunând că este în vârstă și că a greșit când a declarat că au venit 300 de persoane din Italia.

”Am discutat și cu primarul de Valea Moldovei, Constantin Moroșan, care înțeleg că spune acum că ar fi fost un fake-news, dar declarațiile dumnealui sunt destul de clare în sensul ăsta. Ne va explica dumnealui pentru că fiecare răspunde pentru ce declară”, a spus prefectul.

Alexandru Moldovan a mai declarat că a discutat și cu deputatul minorității rrome, Daniel Vasile, care l-a asigurat de tot sprijinul organizațiilor lor de la nivel local și l-a asigurat că toată comunitate va coopera, că va transmite toate datele în mod real astfel încât nici sănătatea lor și nici sănătatea celorlalte persoane din comunitate să nu fie pusă în pericol.

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice
Recomandări

Medicii italieni anunță o ”nouă urgență sanitară”: 30% dintre pacienții COVID ar putea avea probleme respiratorii cronice

 

Apel la calm

Prefectul Alexandru Moldovan a subliniat că nu s-au confirmat declarațiile făcute de cei de la nivel local. ”Au fost niște declarații, niște solicitări făcute de directorul Școlii cu clasele I-VIII Valea Moldovei, care ulterior le-a retractat. El s-a adresat ISJ Suceava și DSP Suceava în sensul în care ar fi avut informații că un număr de circa 300 de persoane s-ar fi întors din zonele infectate cu coronavirus din Italia, informații pe care noi le-am dat în verificare și care nu s-au confirmat”, a spus prefectul.

El a menționat că toate chestiunile legate de aceste informații le vor lămuri reprezentanții IPJ Suceava.

Alexandru Moldovan a spus că apelul autorităților sucevene este la calm.

”Noi suntem obligați prin lege și asigurăm populația din județul Suceava, inclusiv mass media, că în situația în care va apărea cea mai mică modificare sau un caz de suspiciune de infectare cu coronavirus vom anunța în mod oficial și de îndată. Suntem transparenți. Metodologia aprobată la nivel guvernamental este în acest sens”, a conchis Alexandru Moldovan.

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite