MENIU CAUTĂ
17 Mar. 2013 15:24

Premianta care nu poate respira singură | I-am donat Oanei un aparat de ventilaţie artificială

Distribuie

Oana zâmbeşte de pe patul de spital, dincolo de privire simţindu-i-se o forţă teribilă de a trăi. Ceva ciudat, ca o boală, de bună seamă, a înşfăcat-o însă încă de când era bebeluş. Treptat, se ţinea de pereţi ca să poată merge, dar, straniu, toate analizele îi ieşeau bune. Doar biopsia făcută pe la 3 ani şi trimisă în Italia pentru analiză a arătat că ar fi vorba de lipsa unor proteine musculare, gamasarcoglicani. Cu toate astea, alte analize păreau să infirme acest lucru. A căpătat un diagnostic oficial general de miopatie congenitală, apoi de distrofie musculară. La 7 ani, a mers la Institutul de Terapie Celulară din Kiev, în Ucraina. Se spunea că acolo se pot face minuni prin transplantul cu celule stem, dar, în cazul ei, după câteva serii de injectări, nu s-a simţit vreun mare progres, cu excepţia unei scurte perioade în care i-a crescut, întradevăr, imunitatea.
7 ani a făcut apipunctură
La revenire, a început şcoala, dar şi un tratament mai aparte, apipunctură, adică o acupunctură făcută însă chiar cu acul albinei, veninul acesteia fiind un antibiotic natural miraculos. Şi, culmea, a avut cele mai bune rezultate în timpul acelei terapii. Adică aproape 7 ani. Între timp, Oana a fost premiantă cu coroniţă vreme de 8 ani. Acum se luptă cu recăderea ce a avut-o după întreruperea, din motive obiective, a terapiei cu albine. Înainte de Crăciunul trecut, iar n-a mai putut să meargă. Peste asta, dar legat de boala ei, a venit şi o insuficienţă respiratorie ce necesită un aparat de ventilaţie artificială. Unul fără de care nu se putea externa din spital. Fundaţia Ringier, prin campania Ajută copiii!', i-a donat dispozitivul necesar. Mai are nevoie de tot felul de obiecte medicale: sonde de aspiraţie, filtre, tuburi pentru ventilator. Dar şi un aspirator de secreţii portabil. Oana încă zâmbeşte. De ce n-am avea şi noi grijă ca zâmbetul ei să nu se stingă?

Cum ne poţi contacta

Sună la telefonul 021.203.08.49 sau trimite un mail la adresa: ajutacopiii@libertatea.ro

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 8828, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.
Comentarii