De Bobi Neacșu,

Premierul britanic Boris Johnson a transmis cetăţenilor că trebuie să stea în case pentru a limita răspândirea noului coronavirus. „Trebuie să ofer britanicilor o instrucțiune foarte simplă – trebuie să staţi în case. Ceea ce trebuie să facem este să oprim răspândirea bolii dintr-o casă în alta”, a declarat Boris Johnson.

Premierul britanic a anunţat că cetăţenii vor avea voie să iasă din case doar pentru următoarele activităţi:

  • cumpărături pentru necesitățile de bază, cât mai rar posibil,
  • exerciții fizice o dată pe zi, alergare, plimbare sau mers pe bicicletă, individual sau cu membrii gospodăriei tale,
  • orice nevoie medicală, pentru a oferi îngrijiri sau pentru a ajuta o persoană vulnerabilă,
  • călătoria la și de la serviciu, dar numai acolo unde acest lucru este absolut necesar și nu poate fi făcut de acasă.

„Acestea sunt singurele motive pentru care ar trebui să părăsiți casa. Nu trebui să vă întâlniţi cu prietenii. Nu trebuie să te întâlnești cu rudele care nu locuiesc în casa ta. Nu trebuie să mergi la cumpărături decât pentru produse esențiale precum mâncarea și medicamentele”, a punctat premierul.

Boris Johnson a anunţat că se închid toate magazinele care vând mărfuri neesențiale, inclusiv magazine de îmbrăcăminte și electronice și alte spații, inclusiv biblioteci, locuri de joacă și săli de sport în aer liber și lăcașuri de cult. „Vom opri toate adunările a mai mult de două persoane, iar toate evenimentele sociale, inclusiv nunți, botezuri și alte ceremonii vor fi oprite cu excepţia înmormântărilor”.

Marea Britanie înregistrează 6.650 de cazuri, dintre care 967 de cazuri noi, iar bilanţul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 335, scrie The Guardian.

Citeşte şi:

O româncă din Italia surprinsă că Ministerul de Externe pune la dispoziția românilor din Peninsulă zboruri ”umanitare” la 250 de euro

Date din spital: cel puțin 10 secții de la ”Județeanul” din Suceava au cazuri de coronavirus

Medicii din Spitalul Judeţean Suceava vorbesc despre cazuri de oameni întorși din Italia și morți de insuficiență pulmonară, dar neraportați drept COVID-19