MENIU CAUTĂ
11 Iul. 2018 13:07

Premierul Canadei, Justin Trudeau, poartă din nou șosete colorate la summitul NATO. Cum a fost surprins de corespondentul Libertatea la Bruxelles

Distribuie

Justin Trudeau, premierul Canadei, participă alături de liderii NATO la summitul organizat în Capitala Belgiei. Aflat la o dezatere pe temele de legate de viitorul apărării şi parteneriatul transatlantic, Justin Trudeau a purtat din nou şosete colorate cu buline, lucru care a atras atenţia presei, la fel ca la summitul de anul trecut. Atunci a purtat şosete cu sigla NATO. La acel moment, liderul canadian a fost complimentat de cancelarul german Angela Merkel. Fotografiile de astăzi au fost surprise de corespondetul Libertatea la Bruxelles. 

La Bruxelles începe, miercuri, unul dintre cele mai tensionate summit-uri NATO din ultimii 20 de ani. Liderii celor 29 de ţări membre NATO, printre care Donald Trump, Emmanuel Macron și Angela Merkel, se reunesc miercuri, la Bruxelles, în cadrul unui summit care va fi dominat de discuţiile cu privire la contribuţiile financiare ale statelor membre la bugetul Alianţei Nord- Atlantice. România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis. Statele Unite, prin vocea liderului de la Casa Albă, cer ca toate ţările să aloce două procente din Produsul Intern Brut pentru Apărare, până în 2024.

Citește mai multe despre Justin Trudeau, Romania și sosete pe Libertatea.

Comentarii