Mergi direct la conținut »
Premierul Italiei spune că nava cu migranți Lifeline va acosta în Malta după ce a stat patru zile blocată în Mediterană
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Premierul Italiei spune că nava cu migranți Lifeline va acosta în Malta după ce a stat patru zile blocată în Mediterană

Premierul Italiei spune că nava cu migranți Lifeline va acosta în Malta după ce a stat patru zile blocată în Mediterană din cauză că ministrul de interne italian, Matteo Salvini nu a permis intrarea în țară.

Nava umanitară Lifeline blocată în Marea Mediterană va putea acosta în Malta, iar Italia va găzdui o parte din cei 233 de migranţi aflaţi la bord, a declarat marţi şeful guvernului italian Giuseppe Conte, citat de presa internațională. Vasul a stat blocat patru zile în Mediterană după ce ministrul de Interne Matteo Salvini a interzis accesul în peninsulă spunând că țara sa nu va mai primi imigranți.

”Tocmai am discutat la telefon cu premierul (maltez) Muscat: nava Lifeline va acosta în Malta. ‘Italia va primi o parte dintre migranţi”, a declarat Giuseppe Conte.

Şeful guvernului italian nu a precizat însă când va fi autorizată nava să acosteze în Malta.

În acord cu linia dură reprezentată de ministrul său de interne şi liderul Ligii (extremă dreapta), Matteo Salvini, premierul italian a precizat că Lifeline ”va face obiectul unei investigaţii care să determine dacă echipajul său respectă regulile Dreptului internaţional”. ”În conformitate cu principiul-cheie al propunerii noastre privind imigraţia potrivit căruia cine debarcă pe ţărmurile italiene, spaniole, greceşti sau malteze debarcă în Europa, Italia îşi va asuma responsabilitatea şi va primi o parte dintre migranţii aflaţi la bordul Lifeline”, a mai spus şeful guvernului italian.

Giuseppe Conte nu a precizat numărul migranţilor care vor fi primiţi în Italia, exprimându-şi pur şi simplu dorinţa ca ”alte ţări europene să facă acelaşi lucru”.

Lifeline este o navă sub pavilion olandez închiriată de o organizaţie neguvernamentală cu acelaşi nume pentru a căuta migranți rătăciți în Mediterană.


Citește și: ANALIZĂ / Paradoxul românesc: Țară depopulată și săracă, dar cu creșteri economice record


 

Close
Închide
  Close