De Ana Hațeg,

Preotul paroh Juan Manuel García de la biserica Our Lady of the Assumption din orașul Arroyo de la Luz, provincia spaniolă Cáceres, ține slujbele și face binecuvântări de pe acoperișul lăcașului de cult, notează Spainʼs News.

Arroyo de la Luz e focarul de Covid-19 din regiune.

Tocmai faptul că orașul unde slujește e cel mai afectat din zonă l-a determinat pe preot să ține slujbele de la înălțime, de unde, spune el, poate binecuvânta nu doar oamenii, ci și locuințele, spitalele și azilele.

Preotul a anunțat de marți seară că va face acest lucru, așa că localnicii din apropierea bisericii au ieșit la ferestre să-l vadă și să asiste, fie și de la distanță, la slujbă. Ceilalți au urmărit-o pe internet.

Ceremonia liturgică a început la 12.00. Preotul a urcat pe acoperiș în veșmintele bisericești și cu microfonul în mână. Pe acoperiș îl aștepta, gata montată, camera video.

Mai târziu, a declarat pentru Spainʼs News că l-au inspirat să caute un loc neconvențional pentru slujbă preoții italieni, care au ieșit din biserici și au binecuvântat oamenii din stradă. Iar urcatul pe acoperiș n-a fost o problemă pentru el.

Nu mi-a fost greu să mă urc pe acoperiș, avem scară până sus, și nici nu mi-e frică de înălțime.

Preotul paroh Juan Manuel García:

Citeşte şi:

VIDEO | Preşedintele Klaus Iohannis a semnat numirea lui Nelu Tătaru ministru al sănătăţii: „Să ia urgent toate măsurile pentru combaterea coronavirusului”

Harta cu spitalele afectate din România. Ministrul desemnat Nelu Tătaru le va cere medicilor infectați și fără simptome să trateze pacienții cu COVID-19

Un aparat nou-nouț de testare pentru coronavirus stă degeaba de 10 zile într-un container la Institutul Marius Nasta

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur