Mergi direct la conținut »
Preotul Ionuț Ursac din Deleni care ar fi apărut în filmulețele intime cu fostul episcop al Hușilor, audiat la Tribunalul Vaslui/ FOTO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Preotul Ionuț Ursac din Deleni care ar fi apărut în filmulețele intime cu fostul episcop al Hușilor, audiat la Tribunalul Vaslui/ FOTO

Preotul Ionuț Ursac din Deleni care ar fi apărut în filmulețele intime cu fostul episcop al Hușilor, audiat la Tribunalul Vaslui/ FOTO

Preotul Ionuț Ursac din Deleni care ar fi apărut în filmulețele intime cu fostul episcop al Hușilor este audiat la Tribunalul Vaslui. Părintele urmează să dea explicații magistraților despre imaginile în care s-ar fi sărutat, pe când era elev al Seminarului Teologic, cu episcopul Corneliu Bârlădeanu. Bărbatul a fost adus în fața instanței pentru a face declarații într-un dosar de șantaj în care sunt judecați trei preoți.

De Theodor Istrate,

Fostul elev la Seminarul din Huși, care ar apărea în ipostaze indecente într-un film compromițor alături de episcopul Hușilor, este acum preot în localitatea Deleni.

Ionuț Ursac va da, luni, explicații la Tribunalul Vaslui, după ce magistrații au cerut un mandat de aducere pe numele său. El a venit la instanță însoțit de un jandarm.

Ursac va trebui să depună mărturie în procesul intentat de fostul episcop al Hușilor Corneliu Onilă, împotriva preoților Răzvan Bumbu, Gheorghe Damian și Sebastian Cristi Jitaru acuzați de șantaj, aflați, de asemenea, la Tribunalul Vaslui pentru a fi audiați.

Potrivit sursei citate, un alt martor solicitat în dosar de Corneliu Onilă a fost Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. IPS Teofan a trimis săptămâna trecută o adresă în care explică de ce ar fi inoportună prezența sa în instanță, având în vedere poziția sa în Biserica Ortodoxă Română.

Filmele cu partidele de sex ale fostului episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu, erau de mult cunoscute de apropiații săi, care știau de existența acestora. Aceștia nu au suflat însă nici o vorbă către conducerea Bisericii, pe motiv că nu aveau certitudinea că imaginile sunt sau nu trucate. Cel puțin așa a declarat sub jurământ fostul consilier al ex-episcopului Bârlădeanu, Tudorică Marinică.

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”
Recomandări

Un militar care conduce starea de urgență se revoltă: “Nu mai tac. E vorba de viața oamenilor, nu de o pivniță inundată”

 

„Sincer, după ce am așteptat 10 ani să iasă la iveală povestea asta, mă bucur că s-a întâmplat și aș vrea ca lumea să afle de lucrul ăsta. Cu toate că episcopul spune că totul este trucat, totul este foarte adevărat. (…) El (Ionut Ursac, n.r.) este in filmare, fara niciun dubiu”, a declarat Tudor Dragomir, fost elev al PS Corneliu Bârlădeanul, pentru stiriest.ro

În aprilie 2018, fostul episcop de Huși Corneliu Onilă a fost audiat la Tribunalul Vaslui în dosarul în care trei preoți sunt judecați pentru că l-ar fi șantajat cu înregistrări video în care fostul ierarh ar apărea în ipostaze  intime cu un elev de seminar la vremea respectivă.

Corneliu Bârlădeanu, cu numele de mirean Onilă, a depus o plângere la Parchet prin care îi acuza pe Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit în cadrul Catedralei Episcopale a Huşilor, că împreună cu preotul Gheorghe Damian şi Răzvan Bumbu l-au şantajat pentru a obţine o funcţie de episcop vicar și, respectiv, 50.000 de euro.

Parchetul Curții de Apel Iași face cercetări in rem după ce a primit o sesizare privind infracțiunea de act sexual cu un minor, care-l viza pe fostul episcop de Huși.

În urma scandalului sexual, Corneliu Bîrlădeanu s-a retras din funcția de episcop al Hușilor, în august 2017, pentru ”pacea şi binele Bisericii”.

sursă foto: stiriest.ro


Citește și VIDEO EXCLUSIV/ O femeie e convinsă că e moartă și că i-au putrezit organele interne. Sindromul „cadavrului ambulant”, o tulburare psihică extrem de rară


 

Close
Închide
  Close