MENIU CAUTĂ

Preotul Traian Mazăre, care a bruscat un bebeluș la botez în Brăila, a fost suspendat. Părintele e cercetat pentru „gesturi nepotrivite”

Distribuie

Preotul Traian Mazăre, care a bruscat un bebeluș la botez în Brăila, a fost suspendat pentru următoarele 30 de zile. Reprezentanții Arhiepiscopiei Dunării de Jos i-au interzis părintelui să mai slujească, fiind cercetat disciplinar. 

Părintele Traian Mazăre de la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Brăila este cercetat disciplinar de Arhiescopia Dunării de Jos pentru „gesturi nepotrivite și atitudine inadecvată în timpul oficierii slujbei Tainei Botezului”.

„Urmare celor constatate, Permanenţa Consiliului Eparhial a analizat cu atenţie toate aspectele situaţiei create şi a aplicat sancţiunea prevăzută de art. 5 (A), alin. (1), lit. i) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, respectiv „oprirea (…) de la săvârşirea unor lucrări sfinte, timp de 30 de zile” a preotului în cauză”, se arată comunicatul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Totodată, poliţiştii din Brăila au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe în cazul preotului Traian Mazăre, filmat în timpul unui botez bruscând un bebeluş, sub privirile îngrozite ale mamei micuţului. Arhiepiscopia Dunării de Jos transmite că regretă comportamentul nepotrivit al parohului, cere iertare și spune că va face o anchetă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au deschis dosar penal in rem pentru lovire sau alte violenţe. Până la această oră, preotul nu a fost audiat de oamenii legii.

Între timp, după ce filmuleţul cu preotul Traian Mazăre de la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena a devenit viral, atrăgând o revoltă generală împotriva părintelui.

În imaginile care au apărut pe internet se poate observa cum un preot bruschează un bebeluş, scena fiind surprinsă în timpul unui botez oficiat la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Brăila. Preotul paroh Traian Mazăre a fost filmat în timp ce-l bruschează pe bebelușul pe care-l creștina. Din imagini se poate observa cum preotul este vizibil nervos, pentru că bebeluşul plânge, dar şi pentru că, la un moment dat, înainte de a-l băga în cristelnţă, îl apucă de veşmintele preoţeşti.

Potrivit presei locale, preotul ar fi avut comportamentul respectiv pentru că era supărat pe dascăl.

sursă foto: debraila.ro


Citește și Adevăr sau ficțiune? Povestea celor doi hoți care au spart casa cui nu trebuia. Au fost prinși și violați cu bestialitate timp de 5 zile | FOTO


 

Citește mai multe despre botez, Brăila și preot pe Libertatea.

Comentarii