Mergi direct la conținut »
Președinta Lituaniei, în atenția rușilor. Un spion a încercat să monteze microfoane în biroul liderei din Vilnius
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Președinta Lituaniei, în atenția rușilor. Un spion a încercat să monteze microfoane în biroul liderei din Vilnius

Președinta Lituaniei, în atenția rușilor. Un spion a încercat să monteze microfoane în biroul liderei din Vilnius

Un rus a fost arestat în Lituania, unde a fost acuzat de spionaj în favoarea Moscovei. El ar fi încercat să monteze microfoane în casa și biroul președintei Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

Mai mult, spionul rus a încercat să recruteze membri ai serviciilor secrete lituaniene, a anunțat Parchetul din Vilnius. El i-ar fi pus pe aceștia să monteze microfoanele respective în locuința și biroul președintei, transmite AFP.

Agentul rus a fost arestat anul trecut, în timp ce se îndrepta către Belarus. Anunţul privind reținerea sa a fost făcut însă acum, cu o săptămână înaintea summit-ului NATO de la Varşovia.

În acest an, doi lituanieni au fost condamnaţi în Rusia la 12, respectiv 13 ani de închisoare sub acuzaţia de spionaj. Polonia, țară care găzduiește summitului Alianței Nord-Atlantice din 8-9 iulie, a condamnat în mai un spion rus la șase ani de închisoare.

Close
Închide
  Close