MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Președintele Filipinelor a numit femeile ”curve” chiar la un eveniment despre egalitatea de șanse

Distribuie

Președintele Filipinelor a jignit femeile la un eveniment la care participau reprezentantele sexului frumos, numindu-le „curve”. Controversatul șef de stat din Filipine, Rodrigo Duterte, s-a adresat apoi audienței cu expresia ”femei nebune”.

Președintele filipinez a luat cuvântul la un eveniment dedicat egalității de șase, unde erau invitate femeile din poliție și structurile de apărare ale țării, numindu-le „puta”, în traducere „cățea” sau „curvă”.

„Criticați fiecare cuvânt pe care îl spun”, s-a plâns apoi Rodrigo Duterte.

Săptămâna trecută, președintele filipinez le-a avertizat pe femei „să stea departe de preoții catolici” spunând că ar putea fi înghesuite într-un colț al bisericii imediat ce preotul „le-ar simți mirosul trupului”. ”Nu e vina mea că asta se întâmplă” a mai spus Duterte, potrivit The Guardian.

Președintele a ținut să se justifice. „Iubesc femeile, d-asta am două neveste, asta înseamnă că îmi plac femeile” a mai spus el, în râsetele asistenței. Acestea sunt doar câteva din comentariile sexiste și misogine venite din partea președintelui filipinez.

În campania sa electorală din 2016, Duterte a vorbit despre o revoltă dintr-o pușcărie australiană în 1989, unde deținuții au făcut coadă pentru a viola o femeie misionar. Duterte a glumit spunând că ar fi vrut și el să aibă șansa să o violeze.

Cu toate aceste remarci scandaloase, popularitatea lui rămâne la o cotă de aproximativ 76%.


Citește și: EXCLUSIV. Un om de afaceri neamț, simpatizant #rezist, și un arhitect acuză cea mai reputată revistă de business din Germania că a inventat citate într-un articol dur la adresa României!


Comentarii