Mergi direct la conținut »
Programul vizitei de joi a lui Emmanuel Macron. Conferință de presă comună și vizită la Muzeul Satului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Programul vizitei de joi a lui Emmanuel Macron. Conferință de presă comună și vizită la Muzeul Satului

Programul vizitei de joi a lui Emmanuel Macron. Conferință de presă comună și vizită la Muzeul Satului

Președintele Franței vine joi în România. Potrivit programului oficial al președintelui României, anunțat de Administrația Prezidențială, Emmanuel Macron și Klaus Iohannis vor susține o conferință de presă și vor vizita Muzeul Satului. Șeful statului va da și o recepție în onoarea omologului său francez.

De Valentina Postelnicu,

Președintele Republicii Franceze va fi primit, la ora 13.10, oficial, pe platoul de Ceremonii de la Palatul Cotroceni, de către președintele Klaus Iohannis. Va urma, apoi, sosirea și fotografia oficială, în Holul de Onoare de la Palatul Cotroceni

Cei doi președinți vor semna  în Cartea de Onoare și vor avea convorbiri tête-à-tête și convorbiri oficiale, cu delegațiile.

La ora 14:30 va avea loc o conferință de presă comună a celor doi șefi de stat, în Sala Unirii, iar la 17:30 este trecută în programul oficial vizitarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”

La 19:30 va avea loc o recepție oferită de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în onoarea Președintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.

Informația privind vizita lui Macron în România a apărut în presă pe data de 3 august, fiind confirmată de surse diplomatice franceze.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit în luna iunie cu Emmanuel Macron. Cu prilejul acestei întâlniri, șeful statului l-a invitat pe omologul său francez în vizită în România. Aceasta va fi prima vizită în România a lui Emmanuel Macron, care și-a preluat mandatul pe 14 mai 2017.

Ultima vizită a unui președinte francez în România a avut loc în septembrie 2016, când Francois Hollande a vizitat Centrul științific de la Măgurele și a participat alături de Dacian Cioloș la inaugurarea fabricii Airbus de la Ghimbav.

Foto: Presidency.ro

Citește și: EXCLUSIV / Cum au ajuns românii să-și facă pașaport la mall. ”Internele” au primit cadou 1250 mp

Close
Închide
  Close