MENIU CAUTĂ
24 Ian. 2016 15:15

Prietenul de pe Facebook la nevoie se cunoaște? Cercetătorii ne dau vești proaste despre cunoștințele virtuale

Distribuie

Cercetătorii au vești proaste pentru cei care au colecții întregi de prieteni pe rețeaua de socializare Facebook!

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford au analizat calitatea și utilitatea relațiilor de prietenie legate pe Facebook, iar concluzia lor a fost una dezarmantă. Cifrele au arătat că, indiferent câți prieteni ai avea pe rețeaua de socializare, în caz de nevoie doar 4 din 150 de persoane ți-ar sări în ajutor.

Potrivit playtech.ro, la întrebarea câți prieteni adevărați crezi că ai pe Facebook, cei mai mulți dintre participanți au răspuns 27,6 procente. Când au fost întrebați pe câți dintre aceștia se pot baza în cazul unei crize emoționale și sociale, valoarea medie a fost de 4,1 persoane. La aceștia s-au mai adăugat 14 prieteni care aveau potențialul de a da dovadă de empatie și a oferi o formă de suport în cazul unei probleme.

'Relațiile de prietenie, în particular, au propietatea de a decădea în timp în absența contactului regulat. Rețelele sociale facilitează încetinirea procesului de decădere. Chiar și așa, nu este suficient să previi decăderea completă a unei relații de amiciție, dacă nu o ajuți ocazional prin interacțiuni față în față', crede Robin Dunbar, profesor de psihologie.

 

Citește mai multe despre Facebook, prieteni și Studiu pe Libertatea.

Comentarii