MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2018 11:55

Primăria Capitalei vrea să aloce încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Distribuie

Primăria Capitalei vrea să aloce încă 10 milioane de lei pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului. Propunerea urmează să fie discutată miercuri în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Până în 2018, Catedrala Mântuirii Neamuluia primit 35 de milioane de lei de la Primărie.

Primăria Capitalei va discuta miercuri, la ședința CGMB proiectul de rectificare a bugetului prin care Catedrala Mântuirii Neamului ar urma să primească încă 10 milioane de lei în vederea finalizării lucrărilor. Până în prezent, Catedrala Mânturii Neamului a primit de la municipalitate 35 de milioane de lei.

Dacă proiectul va fi votat, Biserica Ortodoxă Română va fi primit 45 de milioane de lei pentru construirea acestui edificiu, conform Mediafax.

În total, primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 24,7 milioane de lei către biserici, așa cum reiese din proiectul de rectificare bugetară aflat pe site-ul Primăriei.

Cifrele Catedralei Mântuirii Neamului. Cât de mare a fost investiția comparativ cu alte proiecte din Capitală

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită pe 25 noiembrie de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel. Aproape 20.000 de bucureșteni și peste 30.000 de pelerini veniți din toată țara au participat la slujba de sfințire a lăcașului de cult.

Catedrala Mântuirii Neamului, în cifre. Recordurile pe care le deține. E mai înaltă decât Casa Poporului și are cel mai mare clopot din lume

Pentru Catedrala Mântuirii Neamului s-au cheltuit până în prezent peste 110 milioane de lei. Din această sumă, 75 la sută sunt fonduri de la stat, respectiv de la Primării şi de la Guvern.

Românii sunt cei mai religioşi dintre europeni. Se roagă zilnic și cred în existența lui Dumnezeu


Citește și FOTO/ La primărie, pe pavele, la școală, prin noroi. Cum explică primarul: „Acolo e șantier, doar nu era să construiesc școala în altă parte și să o plantez în Prigoreni”


 

Citește mai multe despre cgmb și primaria capitalei pe Libertatea.

Comentarii