Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primăria din Bacău a decorat străzile cu gazon... de plastic. Găselnița a revoltat locuitorii orașului

Primăria din Bacău a decorat străzile cu gazon… de plastic. Găselnița a revoltat locuitorii orașului

Primăria din Bacău a decorat străzile cu gazon...de plastic! Investiția a fost anunțată oficial și este prezentată ca o mare realizare, pentru că plasticul nu are nevoie de întreținere și este durabil. Cetățenii orașului sunt însă revoltați și consideră ideea funcționarilor municipalității drept o risipă de bani publici. Imagini cu mocheta verde "plantată" pe asfalt au ajuns imediat pe rețelele de socializare, stârnind indignarea publicului.

De Mihai Niculescu,

Primăria din Bacău a pus mocheta de plastic în centrul orașului, vorbind despre o operațiune experimentală.

Deocamdată facem o încercare, să vedem cum rezistă. Este un gazon artificial, care se prinde cu cleme. Nu trebuie udat, nu are nevoie de îngrijire special. Tot ce am pus acolo nu a rezistat, este dificil accesul pentru a iriga și am luat această decizie”, a declarat Cristinel Dumbravă, directorul Direcției Spații Verzi Bacău, pentru zdbc.ro.

Gazonul de plastic are 2 centimetri și este ignifug, deci dacă sunt aruncate mucuri de țigară nu va lua foc, spun oficialii Primăriei.

Gazonul de plastic este o premieră în Bacău. Avantajul este că se păstrează mereu verde, este ușor de întreținut, nu necesită tundere și are o durată de viață între 10 și 12 ani, arată comercianții acestui produs, vândut în comerț cu 54 de lei metrul pătrat.

Băcăuanii s-au declarat însă oripilați, după prezentarea gazonului de plastic pe Facebook.

Nu îmi vine să cred… În Bacău au montat gazon de plastic (linoleum) pe spațiile verzi. E cumva vreun campionat național al primarilor de risipit bani publici? Serios. Au bani rămași prin bugete și nu au inspirație? Ce se petrece cu țara asta????” a făcut publică un cetățean isprava Primăriei. „Gândește pozitiv: ar putea rezista o mie de ani!” i-a dat replica un alt internaut.

Sursa foto: Facebook


Citește și: Veste bună pentru bugetari, în legătură cu minivacanțele din 2019. „Agenţiile de turism se pot pregăti cu oferte avantajoase”


 

Close
Închide
  Close