Mergi direct la conținut »
VIDEO / Primarul comunei Cumpăna a adus produsele dobrogene în Parlament; Marca “Produs Tradițional din Dobrogea” va fi înregistrată la OSIM
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO / Primarul comunei Cumpăna a adus produsele dobrogene în Parlament; Marca “Produs Tradițional din Dobrogea” va fi înregistrată la OSIM

VIDEO / Primarul comunei Cumpăna a adus produsele dobrogene în Parlament; Marca “Produs Tradițional din Dobrogea” va fi înregistrată la OSIM

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a adus produsele dobrogene în Parlament, aleșii din comisia de agricultură a Camerei Deputaților delectându-se cu sortimente de prajituri de casă, pește, plăcinte dogrogene, icre și babic. Reprezentanții Dobrogei au pledat pentru ca parlamentarii să îi ajute să înrefgistreze marca “Produs Tradițional din Dobrogea” la OSIM și spun că au primit asigurări că acest lucru se va întâmpla în maxim șase luni. Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a fost gazda unei prezentări de produse culinare tradiționale din Dobrogea.

De Valentina Postelnicu,

Evenimentul a fost organizat de Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, împreună cu reprezentantele Asociației Gospodinelor din comună și ale tuturor etniilor conlocuitoare, administratorii unor microfabrici de procesare a cărnii din Cumpăna și producătorii vitivinicoli din județul Constanța. Primarul a pledat pentru ca marca  “Produs Tradițional din Dobrogea” să devină marcă înregistrată, pentru a fi reprezentată atât la nivel național cât și internațional.

Mariana Gâju ne-a declarat că preparatele prezentate sunt specifice bucătăriei dobrogene. ”Aceste produse pornesc de la bucatele tradiționale dobrogene, zonă unde conviețuiesc turci, tătari, aromâni. Avem suberek, produsele aperitiv armănești, sărmăluțele în foi de varză și de viță,  tochitura dobogeană.

”Comuna Cumpăna a pornit la drum singură, pentru că am pierdut deja destul timp, din 2007 și până acum. Până să obținem marca de produs tradițional doborgean mai avem”, a spus aceasta.

Mariana Gâju a lăudat pastrama afumată, ghiudemul și babiucul, curcanul afumat la lemn, dar și plăcinta tradițională dobrogeană, cozonacul, fagurii făcuți după rețeta bătrânilor.

Baclavaua și sarailia, ambele turcești, au fost de asemenea vedetele prezentării la care au participat parlamentarii din comisia de agricultură.

Primarul spune că a primit o promisiune din partea parlamentarilor, și anume că înregistrarea la OSIM a mărcii ”Produs Tradițional din Dobrogea” se va realiza

Citește și: VIDEO/Povestea ”Împărătesei românilor”. De ce a dat-o jos Ceaușescu pe Regina Maria de pe Arcul de Triumf

Close
Închide
  Close