Mergi direct la conținut »
Primarul din Frăsinet, fost paznic la școală, vrea acum să scape de fostul șef. Și-a angajat și soția, și fiul, la Primărie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primarul din Frăsinet, fost paznic la școală, vrea acum să scape de fostul șef. Și-a angajat și soția, și fiul, la Primărie

Primarul din Frăsinet, fost paznic la școală, vrea acum să scape de fostul șef. Și-a angajat și soția, și fiul, la Primărie

Primarul din Frăsinet a fost paznic la școala din localitate iar acum vrea să-și dea afară fostul șef. Nu sunt singurele măsuri luate de edilul localității din Călărași, care a reușit recent să-și angajeze și soția și fiul, plătiți de la bugetul local. Și-ar fi făcut loc prin concedierea oamenilor aflați anterior pe posturi. Primarul Mihăiță Sandu recunoaște doar parțial acuzele.

De Mihai Niculescu,

Primarul Mihăiță Sandu (PSD) vrea să îl dea afară pe directorul care i-a fost şef şi profesor. Anterior, cu ajutorul oamenilor din Consiliul Local, a concediat doi angajaţi ai Primăriei, iar în aparatul local au ajuns soția și fiul său. Directorul şcolii se simte vizat de concediere și s-a dus personal la Liviu Dragnea, când a fost în vizită în județ, relatează Digi24.

Comuna Frăsinet din Călărași are 1.800 de locuitori iar primarul PSD  are zece clase făcute la seral. Soția lui este acum femeie de serviciu la primărie, plătită cu 3.100 de lei pe lună, iar fiul, paznic la şcoală, arată sursa citată.

Fostul paznic al primăriei, Radu Crăciun, a explicat cum a fost concediat. „A făcut adunare de consiliu, a pus problema în ședință, toți consilierii au votat desființarea posturilor și ne-au dat afară. A băgat supraveghere video și a zis că nu mai are nevoie de mine”.

Primarul Mihăiță Sandu, din Frăsinet (ultimul din dreapta)

Primarul Mihăiță Sandu, din Frăsinet (ultimul din dreapta)

Primarul nu dă explicații

Primarul acuzat că a concediat doi subalterni a recunoscut că și-a angajat familia, dar a refuzat să dea explicații.

Nu sunt pe aceeași lungime de undă cu el. Mi-a fost și paznic, mi-a fost și elev. El a vrut să mă dea afară” a spus Octavian Vârcan, directorul școlii.

Mai este însă o șansă la stingerea conflictului, pentru că directorul școlii și primarul sunt colegi de partid. Profesorul a fost invitat sâmbătă la întâlnirea cu preşedintele PSD, care a fost în vizită la Călărași, şi speră să se ajungă la o înțelegere.

Sursa foto: obiectiv-online.ro/Facebook


Citește și: VIDEO INTERVIU / Dacian Cioloș: „Membrii Guvernului nu gândesc cu mintea lor”. Ce își reproșează din perioada în care a fost premier și cum caracterizează mandatul lui Dăncilă


 

 
 
Close
Închide
  Close