Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/Primele declaraţii ale poliţistului infectat cu HIV. Omul care ”a făcut patrulă” mii de  kilometri își mai dorește doar un scaun cu rotile
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > EXCLUSIV/Primele declaraţii ale poliţistului infectat cu HIV. Omul care ”a făcut patrulă” mii de kilometri își mai dorește doar un scaun cu rotile

EXCLUSIV/Primele declaraţii ale poliţistului infectat cu HIV. Omul care ”a făcut patrulă” mii de kilometri își mai dorește doar un scaun cu rotile

Libertatea a obținut primele declaraţii ale poliţistului care s-a infectat cu HIV la o clinică din Bucureşti. Omul, căruia, din motive lesne de înţeles, îi vom proteja numele, este acum internat la un spital de boli infecţioase din Capitală.

De Remus Vlad,

În urmă cu o lună, a aflat că are virusul care a nenorocit oameni în toată lumea.

După 20 de ani de meserie, ca poliţist la Secţia 2 din Capitală, omul a aflat teribila veste. O veste care l-a îmbolnăvit nu numai fizic, ci şi psihic. Fostul poliţist abia poate să scoată două vorbe, gândindu-se, poate, că sfârşitul e aproape.

Totul a plecat de la dureri cervicale care nu-i mai dădeau pace. A ales să urmeze un tratament cu acupunctură la o clinică. Şi de atunci, spune omul legii, au început, cu adevărat problemele!

„Acum o lună am aflat că am HIV”

„A debutat ca orice boală. Am fost pe la mai multe spitale şi, în cele din urmă am ajuns la «Bagdasar» (Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar-Arseni» din București, n.r.). Doctorul de acolo mi-a spus că, dacă nu mă operez, ajung în cărucior. Aveam o hernie la vertebrele T7 şi T8. Acum o lună de zile, după ce am făcut mai multe analize, am aflat că am HIV”, a povestit fostul poliţist, pentru cotidianul Libertatea.

Acum e internat în spital

De când a aflat teribila veste, doar câţiva prieteni îi mai sunt aproape. „Abia mă mişc, mă cară ei pe unde am nevoie”, spune fostul polițist.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

S-a pensionat, iniţial, pe caz de boală, iar după, o lună, pentru că avea 20 de ani în Ministerul Afacerilor Interne, a putut să facă actele pentru pensia normală.

Fostul polițist e acum internat la un spital de boli infecţioase. Omul vorbește greu și nu se poate deplasa. „Fac tratament, să vedem ce o fi! Sper să ajung să mă tratez în străinătate, cine ştie, poate o să am şanse să o mai duc aşa”, mai spune bărbatul.

Imobilizat la pat și speriat, fostul polițist spune că singura șansa sa-și țină mintea limpede e să gândească lucrurile pas cu pas. Sigur că speră să se însănătoșească, dar deocamdata își dorește un scaun cu rotile. Ca să se poate da jos din pat și să meargă, pe ici, pe colo, fără ajutor.


Citește și: Cine este Adela Maria Lăpădat, polițista din Gorj care și-a ucis mama, bebelușul și apoi s-a sinucis


 

Close
Închide
  Close