Mergi direct la conținut »
Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv” la Festivalul de Film de la Veneția. „Un denunț important, făcut în scopuri bune”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv” la Festivalul de Film de la Veneția. „Un denunț important, făcut în scopuri bune”

Primele impresii ale publicului după premiera documentarului „colectiv” la Festivalul de Film de la Veneția. „Un denunț important, făcut în scopuri bune”

Documentarul „colectiv”, în regia lui Alexander Nanau, a avut proiectat în premieră, miercuri, la Festivalul de Film de la Veneția. Sute de oameni, prezenți în sală, au apreciat pelicula care are ca temă incendiul din clubul bucureștean și culisele luptei împotriva corupției din perioada care a urmat tragediei soldate cu moartea a 64 de oameni.

De Mirela Petre (Veneția),

Peste 400 de persoane au urmărit în premieră documentarul „colectiv”,
primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Documentarul despre incendiul din clubul bucureștean Colectiv a fost proiectat în Sala Grande, unde sunt ecranizate pelicule celebre și sunt decernate premii în cadrul Festivalului de Film de la Veneția.

Veniți din Italia, Elveția sau chiar din China, cinefilii au apreciat pelicula în regia lui Alexander Nanau.

Mi-a plăcut mult (n.red. filmul). Pentru că este un denunț important făcut în scopuri bune. Îmi pare o abordare bună asupra politicii din România.

spectatoare din Italia (foto)

O altă spectatoare italiancă a spus că incendiul care a avut loc în clubul Colectiv din București a impresionat-o deoarece o astfel de tragedie se poate produce în numeroase țări din lume.

A scos la iveală un incident care se poate întâmpla în numeroase țări. Este vorba despre un caz de corupție care poate fi extins în lume.

spectatoare din Milano, Italia.

O cinefilă din China (foto) a mărturisit că documentarul „colectiv” a emoționat-o până la lacrimi.

Îmi este foarte greu să vorbesc. Sunt foarte emoționată. Nu cred că este ficțiune. Este un documentar. Am apreciat cu adevărat această peliculă. Nu doar în România, cred că și în China, peste tot în lume sunt numeroase probleme sociale.

spectactoare din China care a vizionat documentarul „colectiv”

Este un documentar foarte bun. Un subiect cu un impact foarte mare, despre corupție, dezvăluiri. Regizorul e un adevărat maestru. Actorii sunt foarte buni.

Au fost spectatori care au ieșit din sală în timp ce rula filmul, precum această femei din Elveția (foto).

Pentru că nu am crezut în el. De ce? Am considerat că documentarul nu a fost foarte bine realizat.

spectatoare din Geneva, Elveția

Imediat după această premieră, documentarul se mută la Festivalul de Film de la Toronto, unde va fi proiectat în cadrul secțiunii Documentare. În Canada, proiecțiile sunt programate pe 6, 8 și 12 septembrie.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Când va fi proiectat documentul „colectiv” la Festivalul de Film de la Toronto

  • 6 septembrie (vineri), Scotiabank hall
  • 8 septembrie (duminică), Jackman Hall (AGO)
  • 12 septembrie (joi), Scotiabank hall

În cele 109 minute spectatorii vor urmări scene filmate imediat după incendiul groaznic din clubul Colectiv, 30 octombrie 2015, care a curmat viața a 64 de persoane și a dus la rănirea altor 186. Astfel, echipa de filmare a urmărit îndeaproape familiile care au suferit după accident, dar și investigațiile realizate de echipa de jurnaliști ai Gazetei Sporturilor ori mandatul ministrului sănătății tehnocrat Vlad Voiculescu.

Fotografie principală: Benedetta Bressani

Close
Închide
  Close