De Theodor Istrate,

Noul focar de coronavirus de la Căminul de Bătrâni Tutova face prima victimă în rândul beneficiarilor, la doar o zi de la declanșarea unei anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Este vorba despre un bărbat de 82 de ani, care, pe 27 aprilie, a pierdut lupta cu COVID-19. Pe 25 aprilie i-a fost recoltată proba în vederea analizei de laborator, iar pe 27 aprilie a sosit rezultatul pozitiv pentru SARS-CoV-2.

Din păcate, în aceeași zi, bătrânul a și decedat, probabil şi pe fondul patologiei sale medicale: infarct miocardic – sechele, fibrilație atrială permanentă, boală renală cronică, sechele accident vascular cerebral.

S-au recoltat probe de la alţi 38 de beneficiari

Ieri, 27 aprilie, DSP Vaslui a recoltat probe biologice de la alți 38 de beneficiari, precum și de la alte câteva zeci de angajați ai căminului din Tutova, aflat în administrarea primăriei.

Prima persoană confirmată cu noul coronavirus în centru a fost o bătrână, care a fost internată, la fel ca și celelalte zece persoane diagnosticate cu COVID-19, la Spitalul de Urgență Bârlad.

Bătrânul de 82 de ani este cea de-a treia victimă a noului coronavirus la nivelul județului Vaslui, după un bărbat de 71 de ani, care anterior fusese plecat în vacanță în Turcia, din municipiul Vaslui, și o femeie de 40 de ani, din comuna Gârceni, care a intrat în contact cu un pastor penticostal din județul Suceava.

Citeşte şi:

Părinţii nu au cu cine să îşi lase copiii, după 15 mai. PSD cere Guvernului să reglementeze situaţia

Avertisment din Germania. Apar indicii de agravare a epidemiei după ridicarea restricțiilor

Procedura de înscriere în programul IMM Invest s-a reluat de la zero. Florin Cîţu: „Peste 2.500 de cereri în prima oră”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor