De Andreea Radu,

Carnavalul din orașul belgian Alost a fost acuzat, în luna martie, de antisemitism, după ce unul dintre carele alegorice a apărut decorat cu două figuri caricaturale care reproduceau multe dintre stereotipurile antisemite din anii 1930, potrivit Mediafax.

După acest incident, activiști antirasism și organizații de evrei au solicitat UNESCO să ia în considerare scoaterea evenimentului de pe lista patrimoniului universal.

Deși autoritățile locale au luat apărarea organizatorilor festivalului, vorbind despre un ritual care permite ironizarea tuturor subiectelor, UNESCO a decis, vineri, retragerea carnavalului belgian de pe lista
patrimoniului imaterial.

Patrimoniul cultural imaterial se referă la tradiţii şi expresii orale, incluzând limba ca vector al patrimoniului cultural imaterial, artele spectacolului, practici sociale, ritualuri şi evenimente festive, cunoştinţe şi practici referitoare la natură şi la univers, tehnici legate de meşteşuguri tradiţionale.

Carnavalul din Alost a fost înscris în lista patrimoniului UNESCO în 2010. Evenimentul atrage anual, în cele trei zile care preced sărbătoarea catolică Miercurea Cenușii, zeci de mii de persoane.

Citeşte şi:

”Calculul punctajului a fost viciat”. Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie să câștige turcii cu un punct distanță, în loc să-i bată Astra la șapte puncte

DOCUMENT. Noi dovezi ale fraudelor din Şcoala de Aviaţie: Economia financiară, mai importantă decât siguranța oamenilor

Războaiele avocado-ului. Cât sânge curge în Mexic pentru un mic dejun sănătos în Europa

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism