Mergi direct la conținut »
Primul local amendat în Bucureşti de când s-a introdus legea anti-fumat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primul local amendat în Bucureşti de când s-a introdus legea anti-fumat

Primul local amendat în Bucureşti de când s-a introdus legea anti-fumat

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a amendat joi, cu suma de 5000 lei, administratorii unui restaurant din sectorul 2 al Capitalei pentru că au încălcat Legea antifumat.

De Gabriel Stoica,

Astfel, acest local devine primul din Bucureşti în care se aplică amendă de la intrarea în vigoare a legii, pe 17 martie. Poliţia Locală a efectuat un control şi a aplecat ulterior amenda ca urmare a unei sesizări făcută de un client.

Ajunşi la faţa locului, agenţii au constatat nu doar că mai multe persoane fumau nestingherit în spaţiul închis, ci şi că pe toate mesele localului erau, în continuare, scrumiere.

„Ieri, dispeceratul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a fost sesizat de către o familie că în incinta unui restaurant din sectorul 2 al Capitalei fumatul este permis cu acordul personalului de serviciu. Ajunşi imediat la faţa locului, reprezentanţii Serviciului Control Comercial din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au constatat că reclamaţia se adevereşte – în restaurantul respectiv nu se respecta nicio prevedere a noii legi antifumat. Inspectorii au văzut că locul în care se fuma era o construcţie închisă, aflată în curtea unui imobil, această fiind formată din doi pereţi ficşi şi doi pereţi din poliplan transparent, acoperită cu tavan retractabil închis. Mai mult, înăuntru mesele erau dotate cu scrumiere, iar unii clienţi ai restaurantului fumau în momentul sosirii echipajului de control al PLMB. Potrivit Legii 15/2016 pentru prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun, acest tip de terasă este definit că fiind spaţiu public închis unde fumatul este interzis”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale.

Pentru că este la prima abatere, societatea comercială a fost amendată cu 5.000 de lei. Dacă va exista o a doua abatere, amenda va fi de 10.000 lei şi se va suspenda activitatea, iar la a treia, sancțiunea va ajunge la 15.000 de lei, plus închiderea unităţii.

Citește și: O cafenea din Botoșani a fost închisă din cauza Legii anti-fumat

Close
Închide
  Close