„Marți, 12 aprilie, pe timpul executării unui zbor de instrucție, o aeronavă MiG-21 Lancer, aparținând Bazei 86 Aeriene Borcea, a înregistrat o problemă minoră legată de funcționarea trapelor trenului de aterizare”, a transmis MApN.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 17.50, iar după decolare, pilotul a raportat că senzorii de la bord indică închiderea incompletă a trapelor trenului de aterizare.

„Ca urmare, pilotul a aplicat procedurile standard de soluționare a cazului special, în concordanță cu manualele de exploatare a aeronavei, și a aterizat în siguranță pe aerodomul Mihail Kogălniceanu în jurul orei 18.50”, potrivit instituției conduse de ministrul Vasile Dîncu.

O comisie numită de comandantul Bazei 86 Aeriene cercetează cauzele care au stat la baza evenimentului.

În urmă cu o lună, un avion MiG-21 și un elicopter IAR 330-Puma s-au prăbușit în județul Constanța. După incident, ministrul apărării, Vasile Dîncu, a spus că militarii români şi-au riscat viaţa zburând cu aeronavele de tip MiG-21, din cauza vechimii lor şi a faptului că fondurile „nu au permis mai mult decât modernizarea”, iar „consecințele se văd acum”.

Urmărește-ne pe Google News