Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Incidente protestul transportatorilor din Piața Victoriei. Manifestanții au aruncat cu ouă într-un taxi

UPDATE: Incidente protestul transportatorilor din Piața Victoriei. Manifestanții au aruncat cu ouă într-un taxi

Confederaţia Operatorilor şi Transportorilor Autorizaţi din România (COTAR) organizează miercuri un protest în Piața Victoriei. Mii de șoferi au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de aprobarea proiectului de lege privind activitățile de transport alternativ cu vehicul cu șofer „VTS” care reglementează activitatea de ridesharing. 

De Răzvan Mihalașcu, Vlad Chirea (foto),

UPDATE 15:10: Jandarmeria Capitalei a anunțat că trei bărbați au fost ridicați pentru a fi sancționați, în urma unor incidente care au avut loc la protestul transportatorilor din Piața Victoriei. Într-unul dintre incidente au fost implicaţi doi şoferi care au aruncat cu ouă într-un taxi ce transporta clienţi, pentru că nu e la miting.

„Doi bărbaţi, care participau la protestul organizat în Piaţa Victoriei de către (Confederaţia Operatorilor şi Transportorilor Autorizaţi din România), au aruncat cu ouă în direcţia unui taxi, cu clienţi, ce tranzita zona, în semn de nemulţumire că nu participă şi el la protest. Jandarmii, care asigurau măsurile de ordine publică la faţa locului, i-au identificat pe cei doi şi i-au condus la autospecială, în vederea luării măsurilor legale”, informează Jandarmeria Capitalei, conform Mediafax.

Cei doi au fost sancţionaţi cu câte 500 de lei fiecare. Aceeași sancțiune a primit-o și un alt bărbat care a oprit maşina în dreptul protestatarilor din Piaţa Victoriei şi le-a arătat semne obscene.

Transportatorii au protestat, miercuri, în Piaţa Victoriei, cu aproximativ 3.500 de maşini.

UPDATE 10:00: Reprezentanții Uber susțin că sunt numeroși șoferi de taxi care le folosesc aplicația de ridesharing, dar își pun speranța că Guvernul va reglementa corect aceste servicii.

„Vrem să colaborăm cu industria de taxi așa cum facem în alte țări. De fapt, mulți șoferi de taxi deja folosesc aplicația noastră. Însă nu vom fi niciodată de acord cu patronatele care se opun tehnologiei și dreptului consumatorilor de a alege. Avem încredere că Guvernul va opta să nu limiteze serviciile de ridesharing, ci să le reglementeze corect, în interesul a milioane de români care folosesc și aceste aplicații și vor să aibă în continuare mai multe opțiuni de transport”, au precizat oficialii Uber Romania.

Peste 1.500 de mașini și-au făcut apariția încă de la ora 6:30 în Piața Victoriei, în zona din fața sediului Guvernului. Șoferii spun că își continuă protestul pe care l-au început în luna martie și cer Guvernului să ia măsuri pentru a interzice pirateria și să îi excludă pe falșii transportatori.

Protestatarii vor rămâne în Piața Victoriei până la ora 18, a precizat secretarul general al COTAR, conform Mediafax.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Polițiștii au instituit restricții de trafic în Piața Victoriei

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a protestat în mai multe rânduri pentru legiferarea companiilor de transport alternativ, precum Uber și Bolt (Taxify).

La începutul acestei săptămâni, Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, a anunțat că ordonanța pentru interzicerea pirateriei în transportul auto va fi publicată în Monitorul Oficial cel târziu miercuri. Actul normativ a fost adoptat de Guvern pe 29 martie.

Restricții rutiere în Piața Victoriei, pe 17 aprilie

Cu ocazia protestului COTAR, în ziua de 17 aprilie, în intervalul orar 06.00-18.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.

Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

– începând cu ora 06.00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;
– la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;
– începând cu ora 06.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut

Rute alternative:

– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești;
– Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi solicită conducătorilor de autovehicule:

  • să circule cu prudență;
  • să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic;
  • să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;
  • să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv;
  • să evite pe timpul deplasărilor manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.


Citește și:

INTERVIURILE LIBERTATEA | Preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, despre Notre-Dame: ”Această tragedie trebuie să ne apropie, într-o Europă dezbinată de valorile morale și creștine”


 

Close
Închide
  Close