De Răzvan Luțac,

Azi, la prânz, medicii spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Botoșani au ieșit să protesteze în curtea unității din cauza informațiilor ajunse la ei pe surse, potrivit cărora unitatea va fi transformată în spital pentru cei infectați cu coronavirus.

Îmbrăcați în halate ori de stradă, aceștia au stat la o distanță de 2 metri unii de ceilalți, cu mâinile la spate, într-un protest tăcut care vrea să împiedice o decizie care i-a nemulțumit profund.

Conform celor prezenți, și lăuzele au fost de acord cu protestul, nedorind să fie mutate la Dorohoi.

Ieri, Libertatea a prezentat cazul maternității care ar urma să fie mutată, cu femei care urmează să nască, dar și de proaspetele mămici însoțite de nou-născuți, personal auxiliar, mobilier și logistică, la Dorohoi.

“Suntem disperați”, spuneau aceștia pentru stiri.botosani.ro, “vor să transforme singurul spital fără coronavirus în Moldova în centru COVID-19”.

Deocamdată, medicii susțin că nu au primit nimic oficial, însă surse din ministerul Sănătății confirmă că inclusiv vizita ministrului propus al Sănătății, Nelu Tătaru, ar fi avut ca scop transformarea maternității în spital COVID-19.

Citeşte şi:

Harta cu spitalele afectate din România. Ministrul desemnat Nelu Tătaru le va cere medicilor infectați și fără simptome să trateze pacienții cu COVID-19

“Va fi jale!” Avertisment dur în criza COVID-19 al Ramonei Ionescu, director demisionar al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov: “Riscul major sunt microbii multidrog rezistenți din secțiile ATI ale spitalelor românești”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres