MENIU CAUTĂ

Puiul de leu care urma să fie vândut ca animal de companie a ajuns la Zoo Timișoara. A fost despărțit de mamă la doar câteva săptămâni de la naștere / VIDEO

Distribuie

Puiul de leu care urma să fie vândut ca animal de companie a ajuns la Zoo Timișoara, care nu are, însă, condiții pentru a-l îngriji pe termen lung. Despărțită de mamă, mica felină a fost hrănită cu lapte special, pentru că era deshidratată. Între timp, inspectorii Gărzii de Mediu i-au amendat pe cei doi bărbați care au încercat să vândă puiul de leu la ștrandul din Timișoara.

Angajații Grădinii Zoologice din Timișoara s-a trezit un musafir neașteptat, după ce un pui de leu a fost ridicat de inspectorii Gărzii de Mediu de la doi bărbați din Suceava care au încercat în urmă cu două zile să-l vândă ca animal de companie, fără să aibă niciun fel de documente pentru acesta

Puiul de leu a fost botezat Paco, de la „pacost”, de angajații de la Zoo care spun că îngrijirea acestuia este o provocare pentru ei. Motivul: în parcul de la Timișoara nu există astfel de feline, scrie Opinia Timișoarei.

Felina cântărește aproape opt kilograme și are între patru și șase săptămâni. Specialiștii spun că puiul de leu era într-o stare destul de proastă pentru că deshidratat și obosit de pe drum. Paco a fost hrănit cu lapte special pentru feline de angajații de la zoo care au reușit să-l pună pe picioare.

„Am făcut nopți albe pentru că trebuie hrănit la 2-3 ore și s-a înzdrăvenit acuma. Pe lângă lapte i-am mai suplimentat dieta cu carne de piept de pui, bucăți micuțe. E puțin chin pentru că în prima seară a plâns foarte mult… Leii stau aproape 2 ani împreună cu mama și să-l desparți la 2-3 săptămâni e chiar o cruzime”, a explicat directorul Grădinii Zoologice Timisoara, Claudiu Chira, pentru sursa citată.

Paco a fost curățat și deparazitat. Puiul de leu doarme acum într-o cușcă de transportat animale mici care se află în cabinetul medicului veterinar de la Zoo până în momentul în care i se va găsi un adăpost potrivit.

„Noi nu putem să îl ținem, deoarece nu avem un habitat pentru el, dar în urmă discuțiilor pe care le-am avut cu domnul primar, acesta ne-a solicitat să venim cu un referat de necesitate și de oportunitate pentru a îmbunătăți și habitatele existente și de a realiza altele noi în cadrul grădinii zoologice”,  a spus Adrian Bere, directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara, conform Opinia Timișoarei.

Între timp, polițiștii și inspectorii Gărzii de Mediu au început cercetările în Suceava, de unde puiul de leu ar fi fost adus dintr-o grădină privată. Anchetatorii vor acum să afle dacă există și alte animale oferite spre vânzare deaorece comerțul cu astfel de specii este interzis prin lege.

Potrivit observator.tv, cei doi bărbați, prinși de polițiști în timp ce încercau să vândă puiul de leu, au fost amendați cu 7.500 de lei de Garda de Mediu.

Până la finalizarea anchetei, felina va fi îngrijită la grădina zoologică din Timișoara.

sursă foto și video: Opinia Timișoarei


Citește și EXCLUSIV/ Băiatul lui Dragnea a strâns o avere după nuntă. Care a fost valoarea minimă a darului


 

Citește mai multe despre pui de leu, Timișoara și ZOO timisoara pe Libertatea.

Comentarii