Mergi direct la conținut »
Putin: ,,Rusia a testat o nouă armă nucleară. Rachetele noastre pot lovi aproape oriunde, fără a fi interceptate”
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Putin: ,,Rusia a testat o nouă armă nucleară. Rachetele noastre pot lovi aproape oriunde, fără a fi interceptate”

Putin: ,,Rusia a testat o nouă armă nucleară. Rachetele noastre pot lovi aproape oriunde, fără a fi interceptate”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că țara sa a dezvoltat o rachetă intercontinentală care poate atinge orice punct geografic din lume și pe care niciun scut antibalistic nu o poate opri. Arma ar fi fost testată anul trecut, potrivit lui Putin.

Liderul de la Kremlin a susținut astăzi discursul anual despre starea națiunii, care s-a transformat într-o prezentare a noilor arme la care au lucrat inginerii ruși.

Declarațiile vin cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din Rusia. Pe 18 martie, Putin speră să obțină un al patrulea mandat.

În timpul discursului televizat s-au derulat animații care arătau rachete intercontinentale, de croazieră și alte arme rusești despre care Moscova spune că au fost dezvoltate pentru că Statele Unite s-au retras din tratatul privind forțele antibalistie, semnat în 1972 cu URSS.

,,Nu ați ascultat țara noastră atunci. Ascultați-ne acum!”, a spus președintele rus.

Totodată, liderul de la Kremlin a spus că va răspunde cu arme nucleare dacă Rusia sau un aliat al său va fi ținta unui atac cu astfel de armament.

,,Este datoria mea să spun asta. Orice atac nuclear împotriva Rusiei sau a aliaților săi, la scară mică, medie sau orice altă scară, va fi tratat drept un atac nuclear împotriva țării noastre. Răspunsul nostru va fi imediat și va avea toate consecințele relevante”, a declarat Putin, conform Russia Today.

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 

Rusia critică în mod constant sistemul antirachetă al Statelor Unite ale Americii, care are un element și în România, la Deveselu. Diverși oficiali, dar și președintele Vladimir Putin, au spus că scutul este o amenințare la adresa siguranței naționale a Rusiei și că Moscova are arme capabile să îl penetreze.

În discursul de astăzi, Putin a precizat că țara sa are acum și o dronă ce poate fi înzestrată cu un focos nuclear.

Citește și: #AllForJan. Comisia Europeană urmărește ancheta privind uciderea jurnalistului Jan Kuciak. Interviu cu comisarul UE pentru buget, Günther Oettinger

 
Close
Închide
  Close