Mergi direct la conținut »
"Rabla pentru electrocasnice" începe la sfârșitul lunii octombrie. Câți bani sunt alocați și ce poți să cumperi cu reducere
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > "Rabla pentru electrocasnice" începe la sfârșitul lunii octombrie. Câți bani sunt alocați și ce poți să cumperi cu reducere

„Rabla pentru electrocasnice” începe la sfârșitul lunii octombrie. Câți bani sunt alocați și ce poți să cumperi cu reducere

Eomânii vor putea să cumpere produse electrocasnice mari în baza unui tichet, în cadrul programului "rabla pentru electrocasnice", similar cu cel pentru autoturisme, de la sfârșitul lunii octombrie. Oficialii au anunțat că vor putea fi cumpărate frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat pe bază de tichet, dacă vor fi predate cele vechi, care consumă multă energie.

De Cristian Simion,

„Am  chemat alături de noi cei doi producători de electrocasnice din România și dealerii autorizați ai acestora și undeva  la sfârșitul lunii octombrie și acest program o să poată să fie accesat de români”, a anunțat sâmbătă, la Băicoi, în județul Prahova, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Programul „Rabla” pentru electrocasnice are alocat un buget de 20 de milioane de lei pentru ultimul trimestru din acest an și va funcționa după modelul implementat în cazul autovehiculelor: cei care dau la casat un produs electrocasnic vechi, mare consumator de curtent electric, beneficiază de un bonus pentru cumpărarea unuia nou și eficient din punct de vedere energetic.

Deocamdată autoriățile nu au anunțat care este valoarea tichetelor care vor fi acordate,  aceasta, dar și condițiile în care va fi bonusul în cadrul acestui program urmând a fi publicate săptămâna viitoare pe site-ul Ministerului Mediului.

„În momentul în care săptămâna viitoare vom ridica pe site ghidul pentru electrocasnice, românii or să poată să vadă exact ecobonursurile pe care le acordăm atât pentru frigidere, mașini de spălat, aere condiționate și care este prcedura prin ei pot să meargă la dealer și s-și cumpere, dând un produs vechi, unul nou” a precizat ministrul Mediului.


Citește și:

Românul dispărut în Istanbul este în continuare de negăsit. Libertatea a obținut ultima fotografie cu Salvatore Popescu

Close
Închide
  Close