Asociații ad-hoc fac propagandă pe internet în favoarea ideii că virusul ar fi doar un pretext pentru opresiunea oamenilor: de la Frontul Civic Unit care cere ieșirea în stradă împotriva Legii carantinei, până la Activnews, pentru care pandemia e doar o psihoză, s-au raliat mișcării negaționiștilor o serie de organizații de tipul Coaliția Stop5G sau Asociația Medici pentru Consimțământ Informat, scrie Radio Europa Liberă.

Dincolo de acești conspiraționiști care fac zgomot pe internet, există persoane cunoscute, invitate periodic la televizor pentru a vorbi despre inexistența virusului sau despre faptul că e inofensiv.

Cunoscutul cântăreț, Marcel Pavel a susținut aproape fanatic inexistența virusului și a negat realitatea, chiar după ce a fost internat și testat pozitiv.

Monica Pop, fosta șefă a Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, cunoscută pentru opiniile ei de medic a insistat că statisticile cu bolnavii de coronavirus sunt falsificate.

Dacă pe un bolnav COVID asimptomatic l-a lovit trenul, ți se pare normal să spui că a murit din cauza noului coronavirus? N-are nicio legătură. Și așa s-a întâmplat. Numărul nu e corect.

Monica Pop:

Ariepiscopul Teodosie al Tomisului continuă să-și împărtășească enoriașii cu aceeași lingurință:​ „Au venit cei din presă să mă vadă că împărtășesc! Ați venit degeaba! S-au împărtășit copiii! Și vă spun: s-au împărtășit în biserică! Dar tot vom împărtăși. Pentru că cel mai sfânt lucru este socotit acum ca o osândă, ca lucrul cel mai rău.”

Ad placeholder

Liderul ALDE, Călin Popescu Tariceanu a militat pentru a pune economia mai presus decât viața: „Lupta pentru salvarea fiecărui loc de muncă nu este cu nimic mai prejos decât lupta de a salva viaţa unui bolnav de coronavirus”.

Actorul naționalist, Dan Puric a vorbit de mai multe ori despre epidemie în defavoarea măsurilor luate de autorități, descurajându-i cumva pe oameni să le respecte.

S-a făcut ceva care tu să nu te mai poți apăra, imunitatea biologică e terminată. Normal că tu te sperii ca om (…) Nu vă dați seama că România e planificată? Mult mai periculos e virusul ideologic. Omul se îmbolnăvește când nu mai are fața către Dumnezeu. Problema conștiinței mele e că România moare. Noțiunea de țară, de neam, trebuie repusă. Organizația Mondială a Sănătății s-a făcut de râs cu pandemia.

Dan Puric:
Citeşte şi:

Mărturiile românilor care lucrează la căpșuni în Spania: “Cum strângi un ban, cum apare ceva. Zici că dai înapoi, nu dai înainte niciodată”

Imagini cu Sebastian Ghiță petrecând în insula grecească Mykonos în timp ce el e azilant în Serbia și cu procese de corupție în România

413 cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore, în România. Cifrele au scăzut, dar și numărul testelor este mult mai mic

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 11 august 2020. Leii trebuie să decidă, clar și limpede pentru oricine, ce e mai important pentru ei
RECOMANDĂRI