„Cât pari inabordabil, toată proasta-i după tine”

Emisiunea în care Radu Banciu a făcut comentariile a fost în direct pe postul Prima Sport și pe pagina de Facebook a emisiunii. Pe rețeaua socială, ediția din 1 septembrie avea sâmbătă dimineață peste 6.600 de vizualizări. 

„Atât timp cât pari inabordabil, toată proasta-i topită după tine. Atât timp cât te dai cocoș, femeia e în jurul tău. În momentul în care dai un pic în tandrețe, în nostalgie, nu o mai interesezi”, a spus Radu Banciu pe la jumătatea ediției de joi a emisiunii Fotbal All Inclusive.

Radu Banciu, derapaj în direct la TV: „99% dintre femeile pe care le-am cunoscut asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când”
Captură din emisiunea de joi, 1 septembrie

Jurnalistul a răspuns în acest fel la comentariul unui urmăritor care a spus că prezentatorul „a alungat toate muierile de pe chat”.

Radu Banciu a mai spus că femeilor le place ca bărbatul să fie dur cu ele, „să fie bărbat”: „Așa era și Alexandra Brad (una dintre urmăritoarele emisiunii, care a comentat de mai multe ori în chat-ul live, n.r.), de câte ori ne răsteam la ea, în genunchi venea. O dată i-am zis: nu ieșim și noi să bem o…? Gata, n-a mai intrat pe chat o săptămână”.

Secureanu își plătește două avocate, mamă și fiică, din banii spitalului public, în timp ce-l apără în dosarele de corupție
Recomandări
Secureanu își plătește două avocate, mamă și fiică, din banii spitalului public, în timp ce-l apără în dosarele de corupție

„Sunt atât de proaste cele mai multe că asta își doresc”

Radu Banciu, jurnalist sportiv și prezentator TV cu peste 20 de ani experiență, este cunoscut pentru stilul său caustic de a prezenta și comenta știrile și evenimentele. De altfel, acesta este și formatul emisiunilor pe care le-a moderat de-a lungul timpului, unul ușor satiric, cu toate că nu au fost semnalate ca atare. Până în urmă cu doi ani, a avut emisiunea „Lumea lui Banciu” la B1TV, de la miezul nopții, care a fost una dintre cele mai urmărite emisiuni ale postului.

De la B1, a plecat la Prima Sport, unde și-a păstrat notele ironice în care prezintă informațiile și răspunde întrebărilor celor care îl urmăresc în direct online.

În emisiunea de joi, Banciu a continuat să insinueze că femeile își doresc să fie lovite, însă recunosc asta doar în cuplu.

„Bărbații în tandrețuri sunt plictisitori. Bărbatul trebuie să fie puternic, nu moale. De aceea ne plac bărbații inabordabili”, a comentat aceeași Alexandra Brad, la un moment dat.

„Da, până la un punct. Că pe urmă veniți și vă plângeți că v-a dat cu ranga sau cu parul”, i-a răspuns Banciu. Apoi a adăugat:

Toate femeile pe care le-am cunoscut, mă rog 99%, asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când, să vadă că există o autoritate. Dar asta nu o spune niciuna în viața reală. Ele o spun așa, în cuplu.

Radu Banciu:
REPORTAJ. În Roșia Montană, pompierii scot apă din Tăul Mare, dar de secat, a secat încrederea oamenilor. Viceprimar: „N-avem un plan concret”
Recomandări
REPORTAJ. În Roșia Montană, pompierii scot apă din Tăul Mare, dar de secat, a secat încrederea oamenilor. Viceprimar: „N-avem un plan concret”

„Nu se duce nici una la televizor să spună: eu de abia aștept să vină bărbatul acasă să îmi dea două-trei dosuri de palmă de să mă lase lată. Sau sa îmi dea în fiecare seară numai la ficat. Nu spun asta, dar sunt atât de proaste cele mai multe dintre ele că asta își doresc. O relație de tipul ăsta. Este inacceptabil. Atunci ia-ți un măgar sau un mistreț și stai cu ăla”, a mai spus jurnalistul.

„V-ar conveni să vă plesnească unul care arată a bărbat”

Un alt urmăritor i-a atras atenția că „jurnaliștii buni chelesc”. „Chelia nu e, până la urmă, o dovadă de bărbăției?”, i-a răspuns prezentatorul TV.

„Dumneavoastră, domnișoara Alexandra, nu vreți să luați un cap în gură de la un bărbat zdravăn? Vreți de la un molatec, de-ăsta? Cred că v-ar conveni mai degrabă să vă plesnească de să vă meargă fulgii unul care arată a bărbat. N-am auzit să vină vreuna să spună; vai, abia aștept să mă plesnească unul cu părul creț! Nu, crețul arată ca un pudel și o să spuneți că e prea tandru. Să vă altoiască un cârciumar de-ăsta, un stahanovist (muncitor care lucrează mult, n.r.)”, a spus Banciu.

Radu Banciu, derapaj în direct la TV: „99% dintre femeile pe care le-am cunoscut asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când”
Radu Banciu este cunoscut pentru stilul său caustic de a prezenta și comenta știrile și evenimentele.
Când șeful Poliției Capitalei nu spune adevărul: 33 de accidente grave au provocat șoferii băuți în București și 3 au făcut șoferii aflați sub influența drogurilor
Recomandări
Când șeful Poliției Capitalei nu spune adevărul: 33 de accidente grave au provocat șoferii băuți în București și 3 au făcut șoferii aflați sub influența drogurilor

Banciu spune că nu este un îndemn la violență

Contactat de Libertatea, realizatorul TV a spus că totul a fost o ironie făcută „în cadru foarte intim, într-o discuție absolut neoficială”.

„Sunt niște stigmate, o satiră la adresa prostiei societății. Eu v-aș sfătui să nu vă băgați unde nu e nimic de găsit. Nu e un îndemn la violență. Apăram împotriva violenței. Era o fabuloasă satiră. Cum să incităm? E o discuție făcută ca să râdem de prostie, nu să incităm la violență. Cei care v-au semnalat n-au priceput, n-au ținut cont de context. Îi stigmatizam exact cum nu trebuie să faci”, a declarat Radu Banciu.

Când îi faci curte uneia, asta îți spune, că nu ești bărbat. A se înțelege că nu ești destul de autoritar, îți reproșează că ești poet. Și asta am spus, că dimpotrivă, bărbatul nu e polițist, nu trebuie să se impună în familie ca autoritar. Dacă vrei autoritar, îți iei un bizon.

Radu Banciu:

„Nu vă băgați, că nu vă pricepeți. Nu sunteți la nivelul de a înțelege o satiră”, a încheiat jurnalistul discuția.

Centrul FILIA: Vom face plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

Andreea Rusu, directoarea Centrului FILIA, ONG care luptă pentru drepturile femeilor și combaterea violenței domestice, atrage atenția că glumele și ironiile despre lovirea femeilor nu fac decât să perpetueze un fenomen grav și să reconfirme niște stereotipuri de gen. ONG-ul este hotărât să facă plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Nu văd asta ca pe o glumă. Nu este în regulă să glumim despre violența împotriva femeilor, mai ales când avem 426 de femei ucise de familie în opt ani. Nu este în regulă să glumim despre asta, cu atât mai mult să spunem că femeilor le place. Orice om citește sau aude asta înțelege că femeile și-o cer, o vor și chiar că pleacă din relație dacă nu sunt lovite”, a declarat Andreea Rusu pentru Libertatea.

A devenit un obicei ca persoanele publice care fac afirmații rasiste sau discriminatorii să se ascundă în spatele glumei atunci când publicul reacționează critic, remarcă ea.

„Nu putem glumi despre orice. Sper că este la înțelegerea comună că nu putem glumi despre război, la fel cum nu putem glumi despre violență. Victimele violenței domestice se lovesc de blamare, atât din partea autorităților, cât și din partea familiei, care le spun că trebuie să treacă peste abuzuri. Dacă noi continuăm să reconfirmăm aceste stereotipuri nu facem decât să păstrăm greutatea și responsabilitatea pe umerii victimei violenței domestice”, conchide Andreea Rusu.

Peste 400 de femei au fost ucise în familie în ultimii 8 ani, de 16 ori mai multe decât soldații români uciși în Afganistan, arată un raport al Centrului FILIA de anul trecut.

În 2021, au fost raportate peste 44.500 de fapte de violență domestică, cu peste 4.000 mai multe decât în primul an de pandemie. Violența domestică înseamnă de la omor, viol și hărțuire până la loviri și șantaj.

„În Iran primeau 225 de lovituri de bici de căciulă”

Afirmațiile controversate legate de femei din emisiunea Fotbal All Inclusive nu sunt primele derapaje ale jurnalistului.

În primăvară, când România Under 17 a fost învinsă cu 0-12 de Norvegia în preliminariile Campionatului European de fotbal feminin, Banciu a spus că nu înțelege de ce părinții le-au lăsat pe fete să meargă către sport și nu „la biologie, la lucru manual la religie”.

„Lumea asta nu mai crede în nimic. În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări, cu flori. Probabil Simona Halep, că ea tot timpul este pe la Otopeni, ori se duce ori vine, le-o fi îmbrățișat și ea și le-o fi spus capul sus, cu accentul Lenuței de pe vremuri”, a spus atunci Banciu, potrivit Ziare.com.

Amendat de mai multe ori de CNA pentru jigniri și teorii ale conspirației despre COVID-19

Jurnalistul a comentat retrogradarea celor de la Dinamo, spunând că își dorește ca echipa să se desființeze cât mai repede, iar clubul să aibă „un mormânt de câini”, așa cum este porecla dinamoviștilor, fără cruci.

Realizatorul TV a fost de mai multe ori amendat de Consiliul Național al Audiovizualului pentru jigniri aduse comunității maghiare și moldovenilor. În urmă cu doi ani, a primit 5.000 de lei amendă pentru că a lansat teorii ale conspirației despre COVID-19 și despre un „gaz” care „a împrăștiat virusul pe toată planeta”, potrivit Pagina de media.

În 2015, Banciu și postul B1TV au pierdut un proces cu jurnalista Andreea Berecleanu, care l-a dat în judecată pe prezentator după ce acesta a spus, într-o emisiune, că „Andreea Berecleanu a umblat din floare-n floare, pentru funcţie. Şi-a găsit bărbaţi bine situaţi care să o propulseze“. El a mai vorbit şi despre o presupusă relaţie cu Dan Diaconescu (OTV), scria Pagina de media la acea vreme.

Radu Banciu l-a criticat însă pe George Buhnici în scandalul cu declarațiile despre „buci și țâțe la mare” și „femeile cu vergeturi”, spunând că a făcut „o declarație urâtă” și că este un bădăran.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii (3)

alexandru1255   •   07.09.2022, 11:23

Articol de doi bani.Banuiesc ca ati facut o facultatea pentru a ajunge in fuctia asta. Gasiti-va alta ocupatie.

Nic12   •   04.09.2022, 15:20

Nu comentez faza cu lovitul, trec la faza cu jurnalista. Vă întreb, cum oare în jurul tuturor celor cu putere găsești numai dame bine? Nu e niciuna grasă, slută, etc.! Toate sunt fotomodele!

carnag3   •   04.09.2022, 12:42

Problema e ca din pacate Radu Banciu cam are dreptate, nu e incitare la violenta, e o satira la adresa majoritatii reprezentantelor sexului frumos, care de cele mai multe ori se marita cu un "baiat rau", pentru ca spun ele ca il fac bun, nu merge sa faci din ceva rau ceva bun si viceversa. Pe de alta parte, "baietii buni" nu sunt doriti ca sunt mai fraierica asa dupa gandirea majoritatii, dar unul care inspira frica e considerat "barbat", barbatii adevarati se vad in momentele decisive in viata , nu daca bat femeile, asta fac doar frustratii si complexatii. De cele mai multe ori asta depinde si de educatia primita acasa.

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cum a venit Bănel Nicoliță la primul examen medical la Steaua. „Acum după mulți ani chiar nu e o rușine”
GSP.RO
Cum a venit Bănel Nicoliță la primul examen medical la Steaua. „Acum după mulți ani chiar nu e o rușine”
Decizia ȘOC luată de Meghan Markle și Prințul Harry. Răsturnare de situație în SCANDAL, nimeni nu se aștepta
Playtech.ro
Decizia ȘOC luată de Meghan Markle și Prințul Harry. Răsturnare de situație în SCANDAL, nimeni nu se aștepta
Câți bani a putut să dea mama Geta ca dar la nunta fiicei ei. Cum a reacționat Culiță Sterp, după ce s-a deschis cutia
Viva.ro
Câți bani a putut să dea mama Geta ca dar la nunta fiicei ei. Cum a reacționat Culiță Sterp, după ce s-a deschis cutia
"Ai zis c-o dăm parte-n parte!". Elevă de 12 ani, bătută de o colegă mai mare chiar sub ochii părinţilor, pe o stradă din Hunedoara
Observatornews.ro
"Ai zis c-o dăm parte-n parte!". Elevă de 12 ani, bătută de o colegă mai mare chiar sub ochii părinţilor, pe o stradă din Hunedoara
O ucraineancă a dezvăluit întrebarea pe care o pun mereu soldații ruși în localitățile pe care le invadează. VIDEO
Știrileprotv.ro
O ucraineancă a dezvăluit întrebarea pe care o pun mereu soldații ruși în localitățile pe care le invadează. VIDEO
Cum arată astăzi și unde se află adevărata casă de pe bacnota de 10 lei. Se poate vizita
FANATIK.RO
Cum arată astăzi și unde se află adevărata casă de pe bacnota de 10 lei. Se poate vizita
Pink a dat peste un român într-un hotel şi a început o discuţie incredibilă! "Nu înţelegi, aici nu e ca pe scenă". Artista i-a dat o replică neverosimilă
Orangesport.ro
Pink a dat peste un român într-un hotel şi a început o discuţie incredibilă! "Nu înţelegi, aici nu e ca pe scenă". Artista i-a dat o replică neverosimilă
Horoscop 6 octombrie 2022. Peștii ar bine să țină cont de vocea ghidului lor interior, care astăzi este mai limpede și mai puternică
HOROSCOP
Horoscop 6 octombrie 2022. Peștii ar bine să țină cont de vocea ghidului lor interior, care astăzi este mai limpede și mai puternică
Află cât îți poți permite să plătești lunar pentru un credit
PUBLICITATE
Află cât îți poți permite să plătești lunar pentru un credit