Mergi direct la conținut »
Radu Ioanid, noul ambasador al României în Israel. Anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Radu Ioanid, noul ambasador al României în Israel. Anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis

Radu Ioanid, noul ambasador al României în Israel. Anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis

Radu Ioanid, istoric și filozof de origine evreiască, originar din România şi stabilit in Statele Unite ale Americii, ar putea să fie viitorul ambasador al României în Israel.

De Valentina Postelnicu,

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că intenţionează să îl promoveze pe Radu Ioanid pentru această funcţie.

România nu mai are ambasador în Israel din 2017.

„Această chestiune (a ambasadorului României în Israel – n.r.) a fost în atenţia mea tot timpul. (…) Intenţionez să îl promovez pe Radu Ioanid, care va intra în procedurile diplomatice. (…) Sperăm ca la începutul anului să avem ambasadorul nostru în Israel”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni.

Radu Ioanid a emigrat din România în martie 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii.

A obținut titlul de Doctor în Istorie (1995), acordat de École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris.

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000 a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare la Muzeului Memorial al Holocaustului din Washington. A fost vice-președinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidate de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004. Din septembrie 2000 este director al „International Archival Programs Division” din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Scandalul ambasadei din Israel şi numirea ambasadorului

Între preşedinte şi premierul PSD Viorica Dăncilă a existat un conflict direct legat de mutarea ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Fostul premier Viorica Dăncilă l-a acuzat în nenumărate rânduri pe preşedintele Klaus Iohannis că nu a numit un ambasador în Israel. Aceasta anunţa, în plus, că i-a trimis şefului statului două propuneri de ambasador, însă nu a primit niciun răspuns din partea acestuia.

Şi fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, îi cerea, în martie 2018, ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu (ALDE), o propunere de ambasador pentru Israel.

”Este mai mult de un an de când România nu are ambasador în Israel şi nu este în regulă absolut deloc. (…) Ministrul de Externe trebuie să facă propunerea. Şi premierul va avea un punct de vedere, noi, în coaliţie, vom avea un punct de vedere pe propunerea care trebuie să meargă la preşedinte. Dar orice propunere de ambasador se semnează de către preşedinte şi se contrasemnează de primul-ministru. Dar ca să existe aceste propuneri trebuie să plece propunerea”, spunea Dragnea.

Close
Închide
  Close