Mergi direct la conținut »
Raed Arafat revine cu precizări după ce statistica apelurilor false la 112 a fost contestată de un reporter Libertatea. ”E media pe un județ. Nu avem nici un interes să mințim”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Raed Arafat revine cu precizări după ce statistica apelurilor false la 112 a fost contestată de un reporter Libertatea. ”E media pe un județ. Nu avem nici un interes să mințim”

Afirmația făcută de șeful DSU, Raed Arafat, potrivit căreia 70 la sută din apelurile la 112 sunt false, a fost contrazisă de reporterul Libertatea, pe baza celor mai recente date STS, din februarie 2019. Potrivit acestora, 55 la sută din apeluri sunt ”non-urgențe”. Secretarul de stat a luat legătura cu redacția Libertatea pentru precizări: cifrele prezentate sunt doar pentru județul, Mureș.

”70% – 72% din apeluri sunt false sau abuzive la 112 şi sunt făcute de pe telefoane fără număr, si atunci înseamnă că nu poţi lua nicio măsură.” a declarat Raed Arafat pentru Digi 24, în contextul problemelor pe care le-ar genera folosirea cartelelor pre-pay. Informația a fost preluată de presă, dar verificată de un reporter Libertatea, care a contrazis, pe baza datelor din februarie de la STS, cifra avansată de secretarul de stat.

”Nu avem nici un interes să mințim pe nimeni” a spus șeful DSU pentru Libertatea. ”Oamenii trebuie să înțeleagă importanța acestui serviciu și să-l trateze cu responsabilitate”, a adăugat Raed Arafat. Acesta a punctat că statistica prezentată în interviu, cu 70-72 de apeluri false la 112, este de anul trecut, din județul Mureș.

Tabelul a fost furnizat publicației noastre de șeful DSU, Raed Arafat. Deși nu apare scriptic numele județului, secretarul de stat ne-a asigurat că este vorba despre Mureș

”Raportul era realizat acolo, dacă era pe țară cifrele ar fi fost mai mari”, a mai spus Raed Arafat.

Close
Închide
  Close