Muzeul și Galeria de Artă din Tasmania au pierdut urma rămășițelor tigrului tasmanian, cunoscut și ca lup marsupial (thylacine), angajații crezând că acestea au fost aruncate. Noi cercetări au scos însă la iveală faptul că aceastea s-au aflat tot timpul la muzeu, fiind conservate, dar nu și clasificate în mod corespunzător.
„De ani întregi, mulți curatori de muzee și cercetători au căutat rămășițele sale fără succes, pentru că nu fusese înregistrat niciun material de tilacină care datează din 1936. S-a presupus că trupul său a fost aruncat”, a spus Robert Paddle, autorul unei cărți despre dispariția speciei.
Paddle și unul dintre curatorii muzeului au fost cei care au găsit un raport nepublicat al unui taxidermist (specialist în împăierea animalelor – n.r.), ceea ce a dus la o revizuire a colecțiilor muzeului. Astfel, ei au putut găsi exemplarul feminin dispărut, într-un dulap din departamentul de educație al muzeului.
Rămășițele tigrului tasmanian fuseseră arătate în cadrul unei expoziții itinerante, în jurul Australiei, însă personalul nu știa că este vorba despre ultimul exemplar al speciei, a declarat curatorul Kathryn Medlock pentru Australian Broadcasting Corporation, precizând că atunci se credea că mai există încă astfel de animale.
Pielea și scheletul tigrului tasmanian sunt acum expuse la muzeul din Hobart, capitala statului australian Tasmania.
Populațiile de tigri tasmanieni au scăzut din cauza impactului oamenilor și al câinilor dingo, în cele din urmă, marsupialul fiind vânat până la dispariție.
Foto: EPA