„Administrația președintelui turc Recep Tayyip Erdogan era pregătită să-i evacueze pe naziștii Regimentului Azov blocați în pivnițele din Azostal.

Cu tot respectul față de liderul statului Musumal, aș dori să vă reamintesc că regimentul Azov este o formațiune armată criminală fascist-nazistă care este implicată în numeroase atrocități și crime ale populației civile din Donbas.

În pivnițele de la Azovstal acești criminali fasciști țin civili, folosindu-i drept scuturi umane. Membrii acestei organizații de bandiți sunt cunoscuți în Ucraina și în străinătate pentru declarațiile lor regulate care insultă marile valori islamice și ridiculizează religia islamului în general.

Dacă musulmanii din Rusia au fost întristați de vestea că Turcia, o țară musulmană, a ajutat Ucraina cu aprovizionarea cu drone Bayraktar, atunci imaginați-vă cât de ascuțit au perceput mesajul că Turcia este gata să evacueze oponenții și detractorii înfocați ai islamului?

Fac un apel către președintele turc Recep Tayyip Erdogan: oamenii din Azov sunt ucigași și atei, pe care acum doresc să vi-i prezinte drept victime nevinovate ale agresiunii ruse. Nu te lăsa înșelat de infractorii care vor să evite procesul și pedeapsa binemeritată, cu ajutorul tău.”, a scris Kadîrov pe Telegram.

Purtătorul de cuvânt al lui Erdogan, Ibrahim Kalin, a declarat sâmbătă pentru Reuters că Ankara a propus Kievului să efectueze o evacuare pe mare a luptătorilor răniți blocați în fabrică. Kalin a spus că a discutat propunerea cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, deși Moscova nu a fost de acord cu aceasta.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat victoria la Mariupol și a ordonat armatei sale să nu asalteze uzina, ci să blocheze accesul, în urmă cu aproape o lună.

Cu toate acestea, luptătorii ucraineni, conduși de batalionul Azov, au raportat că luptele nu au încetat și că Rusia a continuat să încerce să asalteze Azovstal, despre care au insistat că nu este încă sub controlul Moscovei. Ei au mai spus că soldații răniți „mureau” acolo.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News