Mergi direct la conținut »
Reacţia Opoziţiei, la decizia CCR privind interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie.USR: "CCR ignoră  votul a peste 6,4 milioane de români!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Reacţia Opoziţiei, la decizia CCR privind interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie.USR: "CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români!"

Reacţia Opoziţiei, la decizia CCR privind interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie.USR: „CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români!”

Opoziţia consideră că decizia CCR, care a considerat că depăşeşte limitele Constituţiei interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie, este "ciudată" şi "vine în flagrantă contradicție cu voința românilor".

De Valentina Postelnicu,

PNL şi USR au transmis, imediat după decizia CCR, reacţii prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de eliminarea acestor două articole, în proiectele de revizuire a Constituţiei.

„Decizie ciudată a CCR. Din nou pare a fi în favoarea infractorilor . Asemenea celei precedente, prin care, la cererea lui Florin Iordache, marii infractori au avut câștig de cauză”, a transmis Raluca Turcan.

Ea spune că PNL nu renunță să transpună votul la referendum în LEGE. 6,5 milioane de voturi NU pot fi ignorate.

„Așteptăm motivarea CCR și redepunem la Parlament proiectul fără aspectele criticate de CCR. Și, nu în ultimul rând, cred că trebuie să avem o dezbatere serioasă în societate pe reorganizarea funcționării CCR: depolitizarea CCR, modificarea componenței acesteia, a procedurii de numire a judecătorilor și a felului în care se iau deciziile. CCR trebuie sa fie o instituție aptă să-și îndeplinească rolul său constituțional în favoarea tuturor românilor”, a mai declarat Turcan.

Potrivit celor de la USR, decizia CCR de astăzi vine în flagrantă contradicție cu voința românilor, așa cum a fost ea exprimată la referendumul din 26 mai.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

„USR va lupta în continuare, la nivel parlamentar, atât pentru transpunerea rezultatelor referendumului din 26 mai, cât și pentru adoptarea inițiativei civice Fără Penali în Funcții Publice, care a strâns semnăturile a peste un milion de români, și care a fost deja declarată constituțională”, a transmis formaţiunea.

„Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească, lăsând acestora portița de a-și acorda amnistie și grațiere pentru faptele de corupție. Așteptăm motivarea deciziei CCR, dar sunt greu de imaginat argumentele pentru care nu putem revizui Constituția astfel încât să respectăm rezultatele referendumului din 26 mai și să scriem explicit interdicția de amnistie și grațiere pentru faptele de corupție. Decizia de astăzi a CCR ignoră votul a peste 6,4 milioane de români și arată, o dată în plus, cât de vitală este, pentru funcționarea statului de drept și a democrației, o reformare a CCR și o depolitizare a acestei instituții”, transmite președintele USR, Dan Barna.

Close
Închide
  Close