De Andreea Radu,

Raportul lui Mueller, dat publicităţii joi, prezintă detalii privind contacte extinse între campania lui Donald Trump şi interlocutori ruşi care, potrivit raportului, au încercat să-l favorizeze pe acesta în alegeri.

În raport se arată că președintele Donald Trump a încercat de mai multe ori să îl schimbe pe Robert Mueller din poziția de procuror special. Donald Trump l-a sunat de două ori pe consilierul pe probleme juridice de la Casa Albă, Don McGahn și i-a cerut să-l „înlăture pe consilierul special” din fruntea anchetei.

„În declarațiile date de McGahn, acesta și-a amintit că președintele l-a sunat de două ori acasă și, în ambele ocazii, i-a cerut să-l sune pe adjunctul procurorului general, Rod Rosenstein, și să-i spună să-l demită pe Mueller din funcția de consilier special”, se arată în raport.

„Când președintele l-a sunat pe McGahn a doua oară pentru a-i cere să ia legătura cu Departamentul de Justiție, McGahn spune că președintele a fost mai direct, spunând ceva de genul «Suna-l pe Rod, spune-i lui Rod că Mueller are conflicte și nu poate fi Consilier Special», și că președintele i-a spus «Mueller trebuie să plece»și «Sună-mă înapoi când o faci»”, se mai precizează în raport.

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

McGahn spune că l-a lăsat pe Trump cu impresia că îl va suna pe Rosenstein, doar pentru a ”scăpa de acesta la telefon”, scrie BBC News De asemenea, conform raportului Comisiei Robert Mueller, când a aflat că Rod Rosenstein, adjunctul procurorului general, l-a numit pe Robert Mueller procuror special responsabil de investigaţia privind ingerinţele electorale ruse şi presupusa colaborare a echipei sale de campanie cu Moscova, Donald Trump a declarat: „Dumnezeule! Este teribil. Acesta este sfârşitul preşedinţiei mele. Sunt terminat!”.

La câteva ore după ce Procurorul generalul a publicat Raportul Mueller și l-a acuzat pe William Barr că îl protejează pe președintele Trump și că a ignorat în mod intenționat constatările cheie din raport în rezumatul pe care l-a făcut, Jerry Nadler, șeful Comisiei Juridice din Congres, a ținut o conferință de presă.

„Cuvintele și acțiunile lui Barr sugerează că el a fost necinstit și a înșelat”, a spus Nadler. „Decizia Procurorului General de a refuza să prezinte Congresului raportul complet este regretabilă, dar nu mai este surprinzătoare”, a continuat Nadler.

Referindu-se la o serie de situații expuse în raportul lui Mueller, Nadler a spus că prezintă „dovezi tulburătoare că președintele Trump s-a angajat în obstrucționarea justiției și alte abateri”.


Carmen Dan, reacție vehementă la adresa judecătoarei care a ironizat, criticat și acuzat o femeie agresată de soț. „Mă simt umilită ca ministru și ca femeie”


 

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri