Mergi direct la conținut »
Recidivistul care ar fi comis crima din Mediaș a mai fost condamnat pentru două tentative de omor și tâlhărie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Recidivistul care ar fi comis crima din Mediaș a mai fost condamnat pentru două tentative de omor și tâlhărie

Recidivistul care ar fi comis crima din Mediaș a mai fost condamnat pentru două tentative de omor și tâlhărie

Marius Rusu, bărbatul bănuit că a înjunghiat mortal un tânăr în fața unui club din Mediaș, are un cazier impresionant. Tânărul a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru două tentative de omor, ambele comise în 2008. Una dintre fapte pare inspirată din filme deoarece bărbatul și-a lovit victima cu două cutițe de bucătărie în același timp.

De asemenea, pe când era închis în Penitenciarul Aiud, Rusu a mai fost condamnat la patru ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, faptă pe care a comis-o în 2007.

În urma unei cereri de contopire a pedepselor, bărbatul a fost condamnat, în 2011, la un total de 13 ani de închisoare cu executare, informează alba24.

În mai 2018, Marius Rusu a fost eliberat din închisoare după ce a beneficiat de 408 de zile câştigate în bazal legii privind recursul compensatoriu, precum și de 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada în care a fost închis.

Din motivarea Tribunalului Alba din 2010 reiese că Rusu Marius a comis două tentative de omor în doar câteva luni.

Prima tentativă de omor a fost în urma unui scandal izbucnit într-un club din Blaj. Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Albă, în seara zilei de 28 iunie 2008, Rusu și prietenii săi au mers din localitatea Bucerdea Grînoasă în Blaj la discoteca Opera. Tânărul avea asupra sa un cuțit cu o lamă de 18 centimetri.

După ce a început un scandal cu alți doi bărbați, Marius Rusu a fost lovit cu capul în gură de unul dintre aceștia. Indivizii au plecat apoi din club, fiind urmăriți de Rusu și de prietenii săi. Aceștia au fost prinși din urmă, iar Marius Rusu i-a aplicat unui bărbat trei lovituri de cuțit în zona omoplaților și a frunții. Victima a scăpat cu viață, însă a avut nevoie de peste 14 zile de spitalizare.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

La acea vreme, Rusu a fost cercetat în libertate.

După comiterea faptei grave, inculpatul a rămas în libertate, probabil pentru că organul competent propună arestarea a avut în vedere vârsta tânără a lui. În loc să conștientizeze gravitatea faptelor comise îndreptate împotriva vieții și să-și revizuiască radical conduita, inculpatul a comis o altă faptă de aceeași natură, agresând cu două cuțite o persoană, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Și-a atacat vecinul cu două cuțite

În același an, Marius Rusu a fost implicat într-o discuție în contractoriu cu un localnic din Bucerdea Grânoasă care a degenerat în violențe. Tânărul s-a dus în locuința sa și s-a întors cu două cuție de bucătărie, cu lama de 20 de centimetri.

Dornic să se răzbune pe cel cu care se certase, Rusu s-a furișat prin spatele bărbatului pe care l-a atacat.

Inculpatul a ridicat cele două cuțite pe care le ținea în câte o mână și i-a aplicat părții vătămate, în zona toracelui, câte 4 lovituri cu fiecare cuțit, de sus în jos.

Apoi, partea vătămată s-a întors cu fața spre el, moment în care i-a mai aplicat acesteia un număr de două lovituri cu unul din cuțite, în zona capului și a feței de sus în jos, iar cu celălalt cuțit a a încercat să o lovească în zona capului, lovind tot de sus în jos, dar partea vătămată s-a apărat ridicând mâna dreaptă în dreptul capului, recepționând lovitura de cuțit în zona cotului mâinii drepte.

De teamă ca inculpatul să nu-i suprime viața, partea vătămată a fugit de la fața locului, sărind gardul unei locuințe, de aici intrând în incinta altor imobile și ajungând, la un moment dat, plin de sânge, la domiciliul său. La scurt timp, a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul din Blaj, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență, se arată în rechizitoriul procurorilor, conform sursei citate.

Pentru faptele sale, Marius Rusu a fost condamnat, în 2010, la 14 ani de închisoare cu executare.

9 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat, (…) 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunii de port ilegal de armă albă în public,(…) 14 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor deosebit de grav(…) 1 an închisoare pentru comiterea infracțiunii de port ilegal de armă albă în public, (…) În baza art.33 și 34 Cod penal contopește pedepsele aplicate în cea mai grea, aceea de 14 ani închisoare, pe care inculpatul o va executa în final , la care adaugă pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev.de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a și lit.b Cp pe o durată de 5 ani, se arată în decizia magistraților din anul 2010.

În 2011, în timp ce se afla deținut la Penitenciarul Aiud, bărbatul a făcut o cerere de contopiere a pedepselor, cea de tentativă de omor și de tâlhărie. Magistrații au acceptat cererea bărbatului și a rezultat o pedeapsă finală de 13 ani de închisoare cu executare.


Citește și DISPREȚ! Primăria Gabrielei Firea, mai opacă decât cele din Londra, Berlin și Madrid! Singura instituție care nu explică pe ce cheltuiește banii cetățenilor pentru transportul urban


 

Close
Închide
  Close