Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Recompensa pusă pe capul asasinului fetiței din Baia Mare nu atrage pe nimeni. Criminalul-pedofil e încă liber
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV / Recompensa pusă pe capul asasinului fetiței din Baia Mare nu atrage pe nimeni. Criminalul-pedofil e încă liber

EXCLUSIV / Recompensa pusă pe capul asasinului fetiței din Baia Mare nu atrage pe nimeni. Criminalul-pedofil e încă liber

S-a scurs mai bine de o săptămână și criminalul care a violat-o și ucis-o pe micuța Estera, o fetiță din Baia Mare care avea numai cinci anișori, e încă liber. Chiar și în condițiile în care mai mulți politicieni, inclusiv Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, au oferit sume consistente celui care poate oferi informații care să ducă la prinderea ucigașului-pedofil. Cel puțin până acum, recompensa pusă pe capul asasinului fetiței de cinci ani nu atrage pe nimeni.

De Cristian Burcioiu,

Vestea că orice informație care poate duce la prinderea individului care a violat-o pe biata Estera și apoi i-a zdrobit capul cu o cărămidă valorează câteva zeci de mii de lei ar fi trebuit să formeze cozi la ușile investigatorilor maramureșeni. Cel puțin așa au crezut politicienii care au promis banii în speranța că asasinul va fi prins. Din păcate, lucrurile nu stau nici pe departe așa. Până în acest moment, recompensa de zeci de  mii ce lei pusă pe capul criminalului pare să nu intereseze pe nimeni.

”La noi, la Poliție și la Parchet, nu a venit nimeni cu nici o informație. Nici măcar oameni care să îndruge povești. Nimeni. În acest moment ancheta se bazează doar pe investigațiile făcute la fața locului, pe probele biologice recoltate pentru stabilirea ADN-ului și pe declarațiile făcute la audieri de rude, părinți și vecini ai copilei. Am audiat tot cartierul, e vorba de zeci de persoane”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

Localnicii se tem să nu fie atacat un alt copil

Faptul că ucigașul copilei omorâte în chinuri este încă liber a transformat într-un butoi cu pulbere sărăcăciosul cartier de la marginea orașului Baia Mare populat de romi.

”Oameni sunt extrem de nervoși și văd în fiecare persoană un posibil criminal. Sunt suspicioși. Ei cred că ucigașul nu e din comunitate, dar nici nu-și explică cum a putut un străin de locurile acelea să nu fie remarcat în zona lor și, mai mult, să plece de mână cu fetița. Oamenii spun că, atâta vreme cât criminalul e în libertate, trăiesc cu teama că un alt copil ar putea fi atacat”, au spus persoane care locuiesc în oraș.

A fost realizat un profil psihologic al asasinului-pedofil

Ca parte a investigației la care participă 50 de polițiști – criminaliști, judiciariști,  agenți de la Ordine Publică -, anchetatorii maramureșeni au realizat un profil psihologic al autorului violului urmat de crimă. Un portret-robot nu au pentru că detaliile furnizate de cei audiați nu permit realizarea unui desen care să contureze chipul asasinului-pedofil aflat încă libertate.

 

Close
Închide
  Close