Mergi direct la conținut »
Regina Maria- ”Femeia Războinic”, încoronată de o căpetenie Sioux. Ce s-a mâncat la nunta cu Principele Fedinand Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Regina Maria- ”Femeia Războinic”, încoronată de o căpetenie Sioux. Ce s-a mâncat la nunta cu Principele Fedinand

Regina Maria, în ipostaza inedită a ”Femeii Războinic”, încoronată de o căpetenie Sioux acum aproape un secol, ne arată o altă față a ”Împărătesei românilor”, probabil cel mai îndrăgit personaj din istoria acestei țări. La fel de interesant este și meniul nunții din 1893 a Principesei Maria cu Principele Ferdinand, alt obiect de mare însemnătate istorică promovat acum de Artmark.

De Cristian Anton,

Regina Maria arată spectaculos într-o rară fotografie de presă din 1926, când Taurul Alb (White Bull), o căpetenie a tribului indian Sioux, i-a oferit în semn de mare prețuire coroana de pene războinice.

Regina Maria a fost încoronată astfel drept ”Femeia Războinic” sau ”Femeia pe care o chemi”.

La licitația organizată de Artmark sunt oferite și alte obiecte inedite din viața celei mai îndrăgite femei din istoria românilor.

Meniul nunții Principesei Maria cu Principele Ferdinand, pe 10 ianuarie 1893

Atrage atenția meniul de la nunta Principesei Maria cu Principele Ferdinand. La ospățul regal din 1893, invitații au savurat fazan cu trufe, cremă de pasăre, somon fructat sau homar și stridii.

Un scaun creat de Regina Maria în 1910, parafa sa personală din 1920, Oracolul  familiei regale germane Karl I și Olga al Württembergului în care au semnat Regele Carol I, Regina Elisabeta și Regina Maria și setul de lingurițe-suvenir, ornat cu chipurile membrilor Casei Regale din România, sunt alte obiecte rare și valoroase scoase la licitație pe 24 octombrie de Artmark.

Close
Închide
  Close