Mergi direct la conținut »
Regina Marii Britanii caută majordom regal. Ce salariu îi oferă pentru cinci zile pe săptămână full time
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Regina Marii Britanii caută majordom regal. Ce salariu îi oferă pentru cinci zile pe săptămână full time

Regina Marii Britanii caută majordom regal. Ce salariu îi oferă pentru cinci zile pe săptămână full time

Regina Marii Britanii își caută majordom iar cerințele Majestății Sale Elisabeta a II-a sunt la standarde înalte, chiar și față de salariul oferit. Acesta se situează sub  salariul mediu din Marea Britanie, iar viitorul majordom regal va fi nevoit să lucreze aproape non-stop, cinci zile pe săptămână.

De Mihai Niculescu,

Mai mult decât atât, doritorii trebuie să treacă prin printr-un examen riguros. În anunțul de angajare publicat de Palatul Buckingham candidații trebuie să aibă disponibilitatea de a călători alături de regină, cum ar fi la castelul Balmoral, una din reședințele sale.

Data limită până la care se poate aplica pentru funcția de majordom regal este de 17 februarie, arată ibtimes.com. Candidații trebuie să poată atinge ”înalte standarde” iar în fișa postului sunt trecute mese oficiale, recepții la dineuri de stat ori alte eveniment oficiale.

La calitățile cerute, amabilitatea este punctul forte, urmată de rezistența la stres și capacitatea de a controla situațiile neplăcute, în măsura în care ele apar.

Salariul oferit este de aproximativ 26.000 de lire sterline pe an – include și contribuția de 15% a angajatorului la fondul de pensii, precum și alte beneficii precum cazare și masă. Este însă unul modest, în condițiile în care salariul mediu în Marea Britanie este de aproximativ 30.000 de lire sterline anual. Salariul se mărește o dată cu vechimea, iar majordomul va urma cursuri de formare profesională la Palatul Buckingham.

În vârstă de 92 de ani, Regina Elisabeta a II-a împlinește anul acesta 66 de ani de domnie, fiind cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.


Citește și: Elena Cârstea, un agent imobiliar cam ghinionist în America. I-a scăzut cota, după ce-a vândut doar două case ieftine într-un an!


 

Close
Închide
  Close