De Cristian Otopeanu,

Raed Arafat a declarat că vor fi anumite reguli pe care lumea trebuie să le respecte, atât la frizerii, cât şi la cabinetele stomatologice.

„La frizerie, prima regulă va fi programarea. Nu vom mai putea merge să stăm într-o sală de aşteptare, să aşteptăm să termine o persoană şi apoi să ne ia pe noi. Trebuie să fim programaţi. Ajungem mai devreme, ne plimbăm puţin. Am pierdut programarea, ne reprogramăm. La fel şi la cabinetele stomatologice. Cu programare, fără săli de aşteptare pline”, a spus Arafat la Realitatea Plus.

Secretarul de stat în MAI a precizat apoi că o altă măsură care se va putea lua este măsurarea temperaturii înainte de a se permite accesul.

„Este posibil ca la intrare să ni se ia temperatura. Dacă ai peste 37 de grade, nu mai intri. Dacă tuşeşti sau eşti vizibil bolnav, nu mai intri acolo. Când eşti mai sănătos, te întorci”, a adăugat el.

Luarea temperaturii celor care intră nu este greu de făcut. Şi mie, când intru în minister, mi se ia temperatura. Azi am intrat la Ministerul Justiţiei şi acolo a fost o persoană la intrare care mi-a luat din nou temperatura

Raed Arafat:

Raed Arafat a mai spus că în cabinetele stomatologice „medicul stomatolog trebuie să aibă mască de un grad mai mare de protecţie, pentru că vine în contact direct cu cavitatea bucală”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a referit şi la modalitatea în care angajaţii din companii sau fabrici pot fi protejaţi.

„Sunt două posibilităţi. Acolo unde angajaţii sunt în număr foarte mare, se poate investi într-un scanner, ca la aeroport. Dacă numărul angajaţilor care intră este foarte mic, putem să avem un termometru digital de mână, care costă 20 de euro”, a încheiat Arafat.

Citeşte şi:

Câţi români au revenit în ţară începând din 23 februarie. Rareş Bogdan: „În loc să apelăm la pakistanezi, putem să le dăm o şansă alor noştri”

Procurorul general Gabriela Scutea, despre “cazul Kovesi”: “Hotărârea CEDO creează premisele regândirii procedurilor de revocare din funcție a procurorilor”

Klaus Iohannis: „CCR are obligația de a revizui de îndată nu numai decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor