MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Replantare de braț la spitalul din Târgu Mureș! Medicii i-au dat o nouă șansă unui bărbat care a căzut de la etaj

Distribuie

Medicii de la Spitalul Județean Târgu Mureș au reușit să-i replanteze brațul unui pacient din Cugir, în urma unei intervenții chirurgicale care a durat șase ore. Bărbatul de 61 de ani suferise o amputație, după ce, beat fiind, a căzut de la etajul trei peste un gard de fier.

Incidentul șocant a avut loc duminică după-amiază în Cugir. Polițiștii susțin că bărbatul de 61 de ani, aflat în stare de ebrietate, a rămas fără mâna dreaptă deoarece a încercat să intre în apartament prin balcon și a căzut de la etajul trei peste un gard.

Victima a fost transportată la Spitalul Județean din Târgu Mureș cu un elicopter SMURD, împreună cu brațul amputat. Medicii au reușit să-l conserve, iar, în urma investigațiilor, au decis să-l replanteze.

„O echipă multidisciplinară (…) coordonată de dr. Dorin Dorobanţu, şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, în cursul (…) o intervenţie de replantare de braţ, unui bărbat de 61 de ani, în urma unui accident prin cădere de la alt nivel, soldat cu amputaţie de braţ drept treimea medie. Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD din judeţul Alba, membrul fiind corect conservat. (…) S-a luat decizia de replantare a braţului la aproximativ două ore după prezentarea in cadrul UPU SMURD”, a declarat Mariana Moldovan Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, conform Mediafax.

Medicii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Mureș au precizat că operația de replantare a brațului a durat șase ore și s-a încheiat cu succes, cu revascularizarea membrului. Acum, bărbatul este supravegheat după intervenția chirurgicală la secția de Terapie Intensivă.

Aceasta este a doua operație de replantare de braț pe care o realizează o echipă complexă de medici din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată tot de dr. Dorin Dorobanţu. Prima astfel de intervenție a avut loc în urmă cu trei ani, iar pacientul a fost un tânăr de 22 de ani.

Tot duminică, aceeași echipă medicală a operat și o fetiță de 10 ani care fusese mușcată de un cal.

„Aceeaşi echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă au efectuat o grefă liberă de falangă distală deget cinci unei minore de 10 ani, ce prezenta o amputaţie traumatică prin muşcătură de cal la acest nivel”, a explicat Mariana Moldovan Negoiţă, pentru sursa citată.

Medicii spun că starea fetiței este stabilă.

 


Citește și:

Aventurile fabuloase ale antrenorului de tenis Iulian Vespan. A fugit în Italia cu Adrian Voinea și a salvat-o de la moarte pe Alisa Kleybanova


 

Citește mai multe despre Târgu Mureș pe Libertatea.

Comentarii